Hava Durumu

Atina'dan Meis yorumu: 'Ziyaretim provokatif görülemez!'

Dün Meis Adası'nı ziyaret eden Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, CNN International'a röportaj verdi. Yunan lider Sakelaropulu, Meis ziyaretinin altında yatan mesajı açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2020 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2020 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Atina'dan Meis yorumu: 'Ziyaretim provokatif görülemez!'

Dün Meis Adası'nı ziyaret eden Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Ege'de eşi görülmemiş bir gerginlik yarattığını öne sürdü. "Tehditlere, şantajlara boyun eğmiyoruz, Yunanistan kimseyi tehdit etmiyor, iyi komşuluk ve uluslararası hukuğa saygı şartıyla diyaloğa açığız. Mantığın ve bölge halklarının çıkarlarının üstün çıkacağını ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

CNN International'a da röportaj veren Yunanistan Cumhurbaşkanı, "Buraya gelmemin bir mesajı var mı diye sordunuz, evet, mesajım sınırlarımızı koruyoruz ve bu da desteğimizin bir göstergesi" dedi. Yunan lidere "bu gergin dönemde adayı ziyaret etmeniz provokatif bir hareket olarak görülebilir mi" sorusu yöneltildi. Katerina Sakelaropulu bu soruya, "Yunan Cumhurbaşkanı'nın barışçıl ziyaretinin provokatif olarak değerlendirilemeyeceğini düşünüyorum" cevabını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.