Hava Durumu

Avrupa'da son iki sezonda en fazla galibiyet alan temsilcimiz Sivasspor!

Türk takımlarının Avrupa karnesi son yıllarda pek iyi değil. UEFA katsayı listesinde 18. sıraya geriledik. Türk futbolunun temel taşları Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un Avrupa'da kayda değer bir başarı gösterememesi markamızı da zedeledi. Avrupa'da iki sezonda en çok galibiyet gören takımımız ise 4 galibiyetle Sivasspor oldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2021 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2021 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Avrupa'da son iki sezonda en fazla galibiyet alan temsilcimiz Sivasspor!

Rıza Çalımbay yönetimindeki Sivasspor, Avrupa Konferans Ligi'nde Moldova temsilcisi Petrocub'u iki maçta da 1-0 yenerek 3. ön eleme turuna yükseldi. Sivasspor, bu sezon Türk takımlarından galibiyet gören ilk temsilcimiz. Sivasspor, son iki sezonda en çok galibiyet yaşayan takım olarak dikkat çekti.

GRUPTAN ÇIKIYORDU

Sivasspor, geçen sezon Avrupa Ligi'nde zorlu grubunda iki galibiyet aldı. Bu zaferlerin ikisi de Qarabağ maçlarında çıktı. Temsilcimiz, deplasmanda Villarreal'le başabaş götürdüğü oyunun sonunda 5-3'lük mağlubiyet alarak gruptan çıkamamıştı. Avrupa Ligi'ndeki ve Konferans Ligi'ndeki iki galibiyetle Sivasspor, en fazla galibiyet elde eden Türk takımı oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.