Hava Durumu

Avrupa İlaç Ajansı'ndan 'Omicron aşısı' açıklaması!

Avrupa Birliği'nin ilaç düzenleme kurumu Avrupa İlaç Ajansı, koronavirüsün yeni varyantı Omicron'a yönelik geliştirilebilecek aşıları 3 ila 4 ay içerisinde onaylayabileceklerini belirterek, mevcut aşıların ise virüse karşı koruma sağlamaya devam edeceğini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2021 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2021 13:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Avrupa İlaç Ajansı'ndan 'Omicron aşısı' açıklaması!

Avrupa Parlamentosu'na hitap eden Avrupa İlaç Ajansı (EMA) Direktörü Emer Cooke, ilk olarak Güney Afrika'da ortaya çıkan ve aşılara karşı dirençli olduğu düşünülen Omicron varyantı sebebiyle ilaç şirketlerinin mevcut aşılar üzerinde bir düzenleme yapıp yapmayacağının henüz bilinmediğini söyledi.

Sjansın bu ihtimale hazırlandığını söyleyen Cooke, "Yeni varyant daha fazla yayılsa dahi aşılar koruma sağlamaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Cooke şöyle devam etti:

"Mevcut aşılar üzerinde değişiklik yapma ihtiyacı doğarsa, bu aşıları üç ila dört ay arasında onaylama durumunda olabiliriz. Şirketler formüllerini yeni dizilime göre adapte ederlerse, bu üretim sisteminin çalıştığını göstermek ve bunun pratikte de işe yaradığında karar kılmak için bazı klinik testler yapmak zorunda olacaklar."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.