Hava Durumu

Avrupa Müslüman Forumu'ndan Biden'ın "tarihi" skandalına tepki

Avrupa Müslüman Forumu, Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine, "Amerikan makamları, kilit NATO ortağı Türkiye ile ilişkilerine ek bir uyumsuzluk ekliyor" diyerek tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2021 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2021 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Avrupa Müslüman Forumu'ndan Biden'ın "tarihi" skandalına tepki

Avrupa Müslüman Forumu, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine tepki gösterdi.

Avrupa Müslüman Forumu, Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesinin, yeni ABD yönetiminin büyük bir hatası olduğunu belirterek, bu tür adımların, Ermenistan ile, Müslüman komşuları Türkiye ve Azerbaycan arasında bir barış sürecinin kurulmasına katkı sağlamayacağını açıkladı.

Açıklamada, "Bay Biden'ın aceleci ve eğilimli kararı, tüm tarafların bir asır önceki tartışmalı ve belirsiz olayları yapıcı bir şekilde görüş girişimlerine zarar veriyor" denildi.

"ABD, kilit NATO ortağı Türkiye ile ilişkilerine ek bir uyumsuzluk ekliyor"

Avrupa Müslüman Forumu'nun, Güney Kafkasya'nın jeopolitik manzarasını karmaşıklaştıran, 20. yüzyılın başlarının tarihinin dramatik sayfalarında birçok spekülasyonun yeniden ortaya çıkmasından üzüntü duyduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ankara'nın böylesine kışkırtıcı bir durumdan parlak şekilde çıkacak kadar bilgeliğe sahip olacağını umuyoruz. Karabağ sorununun nihai çözümü sürecinde, resmi Bakü ve Erivan'ın, her iki halkın refahı için karşılıklı ortaklık ve barış içinde bir arada yaşama formülü üzerinde anlaşabileceklerini umuyoruz.

Bu tür eylemler, Amerikan makamlarının kilit NATO ortağı Türkiye Cumhuriyeti ile olan zor ilişkilerine yalnızca ek bir uyumsuzluk ekliyor ve Türk ve İslam dünyasında ABD imajına zarar veriyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.