Hava Durumu

Avrupa teröristleri kaçırdı

Çiçek, terörle mücadelede Avrupa'dan destek vermediğini belirterek, "Şu ana kadar bir tane terörist iade edilmedi. Yakaladıklarını da kaçırdılar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2012 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2012 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Avrupa teröristleri kaçırdı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile İtalya Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Stefano Stefani ve beraberindeki heyeti kabulünde, terörle mücadele konusu gündeme geldi.

Türkiye'de yapılan demokratik reformların önemli ve zor şartlarda yapıldığını ifade eden Çiçek, ''Biz bu reformları terör baskısı altında gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
Çiçek, terörle mücadele konusunda, iki ülkenin yakın işbirliği içinde olmasına rağmen, İtalya'nın 3 kişiyi iade etmediğini dile getirerek, ''Maalesef Avrupa Birliği'nden terörle mücadele konusunda gerçekten somut, işe yarar ve işbirliği yaptığımızı gösterecek somut hiçbir adımı görmedim ben'' dedi.

Cemil Çiçek, şunları kaydetti:

''Bakınız dün 4 asker şehit oldu, 300 kilo patlayıcı bulundu. Bunlar masum insanları katletmek üzere bir yerlerden temin ediliyor. Bu örgütlerin Avrupa'da çok büyük ölçüde mali destek, eleman desteği, eğitim desteği, lojistik destek ve propaganda açısından büyük bir destek gördükleri Europol'un raporunda var. Biz böyle bir ortamda hayat hakkını ortadan kaldıran terör örgütüne karşı bir taraftan mücadele verip, bir taraftan da hak ve özgürlükler noktasında mesafe almaya çalışıyoruz. Bunun iyi değerlendirilmesi lazım. Maalesef Avrupa'dan bu manada yeterli desteği görmüyoruz. Şu ana kadar bir tane terörist iade edilmedi. Yakaladıklarını da kaçırdılar. Kaçmadı, kaçırdılar, bunun altını çiziyorum.''
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.