Hava Durumu

Avrupa’ya “hava” attık!

Hava trafiği baş döndüren İstanbul'un incisi Atatürk Havalimanı, yolcu ve uçak sirkülasyonu yüzde 20 artınca Avrupa birincisi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2012 01:14
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2012 01:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Avrupa’ya “hava” attık!
 İstanbul Atatürk Havalimanı, nisanda geçen yılın aynı ayına göre, uçak ve yolcu hareketlerinde yüzde 19.8 artış göstererek; Moskova, Barselona, Paris, Frankfurt gibi Avrupa'nın en büyük havalimanlarını geride bıraktı ve Avrupa birincisi oldu.
Uluslararası Havaalanları Konseyi'nin (ACI) verilerine göre, nisan ayında Avrupa'da uçak hareketlerinde azalış gözlendi. Atatürk Havalimanı nisanda kendisi ile birlikte 1. Grup'ta yer alan (25 milyon ve üzeri yolcuya sahip) Avrupa'nın en büyük havalimanları Moskova, Barselona, Paris ve Frankfurt'u geride bırakarak birinci sırada yer aldı. Nisanda geçen yılın aynı ayına göre, uçak ve yolcu hareketleri Moskova Havalimanı'nda yüzde 7,6, Barselona Havalimanı'nda yüzde 4, Paris Havalimanı'nda yüzde 2,9, Frankfurt Havalimanı'nda yüzde 2,8 artış gösterirken, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yüzde 19,8'lik bir artış yaşandı.

Avrupa'daki borç krizi ve ekonomik anlamda yaşanan daralmaya rağmen İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan toplam trafik sayısındaki artış neticesinde yolcu sayısında da meydana gelen artışta İstanbul Atatürk Havalimanı'nın Avrupa'da ilk sırada yer alması çok büyük bir başarı olarak değerlendiriliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.