Hava Durumu

Avrupalı gençler Kaş'ta buluştu

Avrupalı gençler bir Avrupa Birliği projesi kapsamında Antalya'nın Kaş ilçesinde bir araya geldi. Avrupalı gençler bir hafta boyunca eğitmenler eşliğinde akran zorbalığı konusunda farkındalık eğitimi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2021 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2021 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Avrupalı gençler Kaş'ta buluştu

Pandemi döneminde Avrupa'nın 7 ülkesinden 56 genç, bir Avrupa Birliği + Erasmus Projesi kapsamında, Kaş ilçesinde bir araya geldi.

Türkiye, Portekiz, Azerbaycan, İspanya, Ukrayna, Letonya ve Çekya'dan katılan öğrenciler, Çekya Ulusal Ajansı tarafından yürütülen 'Say Stop to Bullying' (Akran zorbalığına dur de) adlı proje kapsamında Kaş'ta bir hafta geçirdi. Öğrenciler proje kapsamında, bir hafta boyunca kısa film çalışmaları yaptı, tartışma etkinlikleri, kendi ülkelerinden konu ile ilgili sunum çalışmaları gerçekleştirdi. Her ülkenin katılımcı öğrencileri, kendi ülkelerini tanıtmak için etkinlikler düzenlerken, kısa çevre gezileri ve denizde yat turu da yapıldı.

Projenin yürütücüsü Çekya Youthist Hoviroz adlı kuruluşun başkanı Veronika Wrobelova, "Pandemi koşullarında Antalya'nın güzel ilçesi Kaş'ta ikinci projeyi gerçekleştiriyoruz. Özelikle dünya gençlerinin kaynaşması, ülkeler arasındaki ön yargıların yok edilmesi, belirli konularda gençler arasında farkındalık oluşturması açısından proje çok önemli katkı sağladı. Pandemi nedeniyle yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, başarılı bir çalışma oldu. Dünya gençleri Kaş'ı ve Türkiye'yi, Türk kültürünü tanımış olarak mutlu bit biçimde ülkelerine dönüyor" dedi.

Proje uygulayıcılarından Portekizli Andreia Reıxıra, "Dünya gençleri olarak kendi yaşıtları ile yaşadıkları çok önemli bir soruna parmak bastık. Bu konuda 7 ülke gençleri arasında bir farkındalık oluşturduk" diye konuştu.

Türkiye'de projeye ev sahipliği yapan Zift Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Derneği Başkanı Av. Barış Baytok da şöyle dedi:

"Dernek olarak Erasmus + AB projelerine katılmak isteyen, dilini ilerletmek, farklı kültürleri tanımak isteyen gençlerimize destek veriyoruz. Yeni projelerde destek vermeye, onları teşvik etmeye devem edeceğiz. Ülkemizdeki gençlerin bu tür programlarda yer alması için çabalarımız devem edecek. Yeni bir proje hazırlığı yaparak, bu 7 ülke gençleri arasındaki iletişimin devamı yönünde çalışıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.