Hava Durumu

Avşar Kızı sinema dünyasını karıştırdı

Altın Portakal’da jüri başkanı Hülya Avşar oldu. Avşar’ın başkanlığı sinema dünyasında tartışmalara neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2012 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2012 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Avşar Kızı sinema dünyasını karıştırdı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 6- 12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 49’uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin büyük jürisine ünlü oyuncu Hülya Avşar başkanlık yapacak. Avşar Kızı'nın jüri başkanlığı haberi sinema dünyasına bomba gibi düştü. Sinema eleştirmenleri ise durumu şöyle değerlendirdi:

 

Ömür Gedik: Herkesi şaşırtacak

Ben Hülya Avşar’ın Altın Portakal Film Festivali boyunca sinemasal yönünün ön plana çıkaracağına inanıyorum. Kendisinden festival haftası süresinde sansasyonel ve magazinsel açıklamalar bekleyenleri şaşırtacağını düşünüyorum.

Atilla Dorsay: Her şey doğal
Hülya Avşar, sinemada sayısız filmde oynamış bazı rolleriyle tarihe geçmiş bir sanatçıdır. Antalya’da jüri üyesi ya da başkanı olmaması için bir neden göremiyorum.

Mehmet Açar: İddialı bir seçim
Gayet normal. İyi bir oyuncu Hülya Avşar’ın jüri başkanı olması haberinin ne kadar ciddi olduğunu görüyorsunuz. Hülya Avşar jüride yer alsaydı da haber olacak çok konuşulacaktı. Zaten istedikler de bu çok konuşulmak. İddialı bir seçim.

Şenay Aydemir: Ülke sinemasına haksızlık
Hülya Avşar’ın Türkiye sinemasının son yirmi yıldaki gelişimine, yeni estetik ve biçim arayışlarına ne kadar hakim olduğunu bilmiyoruz. Bence kariyeriyle böyle bir jüride bulunması son derece doğal ama başkan olması hem ona hem de bu ülke sinemasına haksızlık bence

Serdar Akbıyık: Başka isim yok muydu?
Hülya Avşar sinemacı tarafı olan birisi, ancak onun sinemacı tarafını bastıran bir magazin kimliği var. İşte insanlara ters gelen olay bu. Şöyle düşünüyorum; Altın Portakal başka bir isim bulamaz mıydı? 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.