Hava Durumu

Avukat Şerafattin Yavuz, Bursa Barosu Başkanlığına aday oldu

Bursa Barosu'nun Ekim 2018'de gerçekleşecek olan Olağan Genel Kurulu için başkan adaylığını açıklayan Av. Şerafettin Yavuz, "Değişimden yana olan meslektaşlarımız ile birlikte Bursa Barosu'nda yeni bir sayfa açmaya kararlıyız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2018 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2018 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Avukat Şerafattin Yavuz, Bursa Barosu Başkanlığına aday oldu

Av. Şerafettin Yavuz, düzenlediği basın toplantısıyla Ekim 2018'de gerçekleştirilecek Bursa Barosu Başkanlık seçimlerine adaylığını açıkladı. Yaptığı değerlendirmede mesleğin sorunlarına değinen Yavuz, "Hukuk ve adaletin önündeki her türlü engelle mücadele eden, mesleğin ve meslektaşın saygınlığını koruyan, güçlü, saygın ve etkin bir Baro için Ekim 2018'de yapılacak olan Baro seçimlerinde Bursa Barosu Başkanlığı'na adayım. 'Herkes için Baro' sloganıyla çıktığımız yolda değişimden yana olan meslektaşlarımız ile birlikte Bursa Barosu'nda yeni bir sayfa açmaya kararlıyız" dedi.

Mevcut Baro yönetimine de eleştiriler getiren Yavuz, 'Meslektaştan Meslektaşa' söylemi ile görevi devraldıkları ilk günden itibaren Baro'nun seçilmiş kurullarını yok sayarak, seçime zorlayarak, Staj Yürütme Kurulu, Baro Meclisleri, Baro Akademisi, Staj Komisyonu gibi kurulları çalıştırmayarak, ayrıştırıcı, ötekileştirici bir yönetim anlayışı ortaya konulduğunu savundu. Av. Yavuz, 2017 yılı Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu seçimlerinde Bursa Barosu Delegesi olan önceki dönem başkanlarının birbirine karşı yarıştırılmasının Baro'da temsil ve yönetim zafiyetinin ayrı bir göstergesi olduğunu da savundu.

Av. Şerafettin Yavuz, öneri ve eleştirilerini sıraladığı konuşmasının sonunda "Ötekileştirmeden 'Hepimiz İçin Baro' fikri ile çıktığımız yolda, bu onurlu görev için tüm meslektaşlarımın desteğini bekliyor, demokratik haklarını kullanmak üzere seçim günü sandık başına davet ediyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.