Hava Durumu

Ayakta kalan kazanır

Şartlar ne olursa olsun en önemli hedeflerinden birinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu söyleyen Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, "Tüm şansları zorlayacağız. Bu maratonda mutlu sona ulaşmak istiyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2013 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2013 08:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ayakta kalan kazanır

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Nejat Biyediç Futbol Okulu'nu ziyaret ederek merhum teknik adamın eşi Mirna Biyediç ile bir araya geldi. Destek amaçlı yapılan ziyarette konuşan Karaman, Yeşil Beyazlı takımın 8 final maçı olduğunu ve ayakta kalanın mutlu sona ulaşacağını söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı şu ifadeleri kullandı: "En önemli hedeflerden biri Avrupa kupalarına, şartlar ne olursa olsun katılmak. Bu arada da ligde üst sıralarda doğacak şansları da değerlendirmek isteriz. Bunun için de fiziksel olarak, taktik anlamda çok güçlü olmak zorundayız. 8 final maçı oynayacağız. Ligde alttaki takım üç maç kazanınca yukarıya, yukarıdaki ekip de üç maç kaybedince aşağıda buluyor kendini. Trabzonspor buna en iyi örnek. Bizim 8 finalimiz var dedik. Bu finallerde ayakta kalan mutlu sona ulaşır. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz" dedi.

DEMEK Kİ BAZI AKSAKLIKLAR VAR

"Her şey güllük gülistanlık olsaydı Ertuğrul Sağlam gitmezdi" şeklinde yapılan habere değinen Hikmet Karaman, "Bakış açısına bağlı. Burada bakınca yeşil ağaçlıkları görüyorsun. Biraz daha bakınca arkadaki çamlıktaki pislikleri de görüyorsun. Arkadaşlar buna hangi pencereden bakıyor bilemiyorum.  Birtakım şeyleri söylemem futbol adına. Taraftar Avrupa istiyor, şampiyonluk istiyor. Ertuğrul hoca sezon sonu da gidebilirdi ama ben gideceğim demiş gitmiş. Demek ki bazı aksaklıklar var. Burada tesisler mükemmel, paralar ödeniyor, her şey güzel. Peki ne bekleniyor? Futbol. O da teknik adamlara düşüyor. Eksikler varsa bildirirsin sezon sonunda onlar tamamlanır. Biz de takımı bile bile Bursaspor'a geldik. Bize düşen görev Avrupa'ya gitmek, şampiyonluk ve ikincilik yolu açıksa orayı kovalamak. Ben bu anlamda konuyu belirttim ama biraz daha açmak lazımmış. Yanlış anlamaları düzeltelim" ifadelerini kullandı.

Sezon sonunda karar vereceğiz

Altyapı ile ilgili önemli açıklamalar yapan Hikmet Karaman, "Gözüme çarpan 14-15 futbolcu var. Belli isimlerin ön plana çıkmasını istemiyorum. Ama Enes'in farklılığını görüyoruz. Yaşı küçük ve yetenekli. Ertuğrul'u da çok beğendim. Boy, pos var. Mert, Ozan, Mustafa, Emirhan gibi birçok önemli oyuncumuz var. Onları da yukarı çağıracağım. Sezon sonuna kadar ekstra çalışma yaparak onların gelişmelerini izleyeceğiz. Karşılarında İbrahim'i, Serdar'ı, Pinto'yu, Batalla'yı görecek. Onlarla yan yana oynayacaklar. Sezon sonunda bakarak, hangisini A takıma alıp, hangilerini kiralayacağımıza karar vereceğiz" dedi.

Hepsi sırayla

Bir gazetecinin Bursaspor'da Pilot takım eksikliği var mı? sorusuna Karaman, "Pilot takım olması önemli. Elimizdeki yetenekli oyuncuları orada değerlendirebilirsiniz. Ama adım adım gideceğiz. Bunların hepsi sıraya konulacak şeyler" cevabını verdi.

Böyle bir saçmalık olabilir mi?

Tecrübeli çalıştırıcı ciddi bir sorunun altını çizerek şunları söyledi: "16-17 yaş grubunda oynayan futbolcular bir üst grupta oynayamıyorlar. Kanun çıkarmışlar. Ama aynı futbolcuyu profesyonel yaptığın zaman A takımda oynayabiliyor. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Eğer bir oyuncu alt grupta diğer arkadaşlarının üst seviyesine çıkıyorsa gelişimi için üst gruba alınmalı. TFF'ye sunacağız birçok şey var. Bu da bunların içinde" (Mustafa Kemal MAKİNACI)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.