Hava Durumu

Ayaktaki her bölge bir organa bağlı

Tüm gün yükümüzü taşıyan ayaklar, belki de bedenimizde en çok ilgiyi hak eden ama çoğunlukla arka planda kalan uzuvlarımız. Biz yeni yeni farkına varsak da 5000 yıl önceki insanlar onların kıymetini bilmiş.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2013 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2013 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ayaktaki her bölge bir organa bağlı


Tarihte Çinliler, Mısırlılar ve Amerika yerlileri tarafından uygulandığı bilinen refleksoloji, başta ayak olmak üzere el ve kulaklara masaj ve baskı uygulanarak yapılan bir alternatif tedavi metodu.

Bu tarihi yöntem, ayaklara uygulanan özel masaj hareketleri ile bedenin belli alanlarında toplanan enerjiyi dağıtmasını sağlar.

Refleksoloji, ayak tabanında vücudumuzun tüm organlarına, bölgelerine karşılık gelen refleks noktaların bulunduğuna işaret eder.

Her bir ayak tabanında yer alan pek çok sayıdaki sinir uçlarına yapılan basınç ve ovma hareketleri ile vücutta bu sinirlerin ilgili olduğu sistem, bölge ve organlarda iyileşme sağlanır.

Refleksoloji zihinsel, ruhsal ve fiziksel anlamda bir rahatlama sağladığı gibi doğu felsefesine göre vücuttaki enerji akışını düzenleyen bir terapidir.

Ayak tabanında yer alan bu beden haritası; migren ağrıları, stres, sırt ve bel ağrıları, hazımsızlık, astım, romatizma ve daha birçok hastalığa şifa kaynağı olmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.