Hava Durumu

AYD'den çalışma saati tavsiyesi: 1 Haziran'dan itibaren...

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği normalleşme süreci kapsamında tekrar açılan AVM'lerin çalışma saatleri hakkında bir tavsiye kararı aldı. Açıklamada "1 Haziran itibarıyla tüm AVM'lerin tam kadro ve tüm markaları ile açılarak ekonomiye katkı sağlama amacına destek olmasını önermekteyiz. Bu çerçevede ramazan ayında olmamız nedeniyle önerilen esnek çalışma saati uygulamasının da her AVM özelinde tekrar değerlendirilmesini, çalışma saatinde, şartların gerektirmesi halinde, kalıcı olmamak kaydıyla her iki taraf menfaatine en uygun saatin belirlenmesi hususunda da tarafların iş birliği içerisinde olmasını tavsiye ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2020 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2020 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
AYD'den çalışma saati tavsiyesi: 1 Haziran'dan itibaren...

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği 11 Mayıs tarihinde açılan AVM'lerin çalışma saatleri hakkında yeni bir tavsiye kararı açıkladı.

ESNEK ÇALIŞMA TAVSİYESİ

Dernekten yapılan açıklamada, "1 Haziran itibarıyla tüm AVM'lerin tam kadro ve tüm markaları ile açılarak ekonomiye katkı sağlama amacına destek olmasını önermekteyiz. Bu çerçevede ramazan ayında olmamız nedeniyle önerilen esnek çalışma saati uygulamasının da her AVM özelinde tekrar değerlendirilmesini, çalışma saatinde, şartların gerektirmesi halinde, kalıcı olmamak kaydıyla her iki taraf menfaatine en uygun saatin belirlenmesi hususunda da tarafların iş birliği içerisinde olmasını tavsiye ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

"HER TÜRLÜ DESTEĞİN SAĞLANMASINI TAVSİYE EDİYORUZ"

Normalleşme takviminin ikinci aşamasına yaklaşırken tüm hazırlık ve tedbirlerin çalışan ve müşteriler ile kamu sağlığını gözeterek hayata geçirildiğini belirten AYD, "01 Haziran 2020 tarihinde mağazalarını açacak kiracılarımıza bu süreçte tüm imkanları en üst seviyede zorlayarak her türlü desteğin sağlanmasını tavsiye ediyoruz." denildi. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Normalleşme takviminin tüm paydaşlarca elbirliği ile yürütülmesi ve dayanışmanın hakim kılınması dileğiyle; salgınla mücadelede canla başla görev yapan başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm kamu ve özel sektör çalışanları ile tedbirlere uyma konusunda gerekli hassasiyeti gösteren vatandaşlarımıza müteşekkir olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isteriz. Ülkemiz ve dünyanın, salgınının sosyal ve ekonomik hayat üzerindeki olumsuz etkilerinden en kısa zamanda tamamen kurtulması en büyük temennimizdir. Ramazan Bayramının manevi ikliminin ülkemize, İslam alemine ve tüm dünyaya barış, huzur, sağlık ve bereket getirmesini, bayramın gelecek güzel günlerin habercisi olmasını diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.