Hava Durumu

Aydın'da ormanlık alana sıçrayan yangın 10 saatte söndürüldü

Aydın'ın Nazilli ilçesinde dün tarım arazisinde başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangın, ekiplerin 10 saatlik müdahalesiyle söndürüldü. Yangında 3 hektarı orman, 2 hektarı tarım arazisi kalanı ise makilik olmak üzere toplam 30 hektar alan zarar gördü.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2021 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2021 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aydın'da ormanlık alana sıçrayan yangın 10 saatte söndürüldü

Nazilli'nin kırsal Uzunçam Mahallesi, Akçeşme mevkisinde dün saat 17.00 sıralarında tarım arazisinde yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyüp makilik alana sıçradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 helikopter, 10 arazöz, 3 tanker ve 10 orman işçisi sevk edildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait 4 itfaiye aracı da çalışmalara destek verdi. Alevlerin 5 kilometre mesafedeki Uzunçam Mahallesi'ne ulaşmaması için ekipler yoğun çaba sarf etti. Takviye olarak bölgeye 3 dozer, 20 arazöz daha gönderildi.Havanın kararmasıyla birlikte helikopterlerin çalışmaya ara vermesi üzerine alevlere sadece karadan müdahale edilebildi. Ekipler, yoğun çaba sonucu saat 03.00 sıralarında alevleri kontrol altına aldı. Güneş ışınlarına mercek görevi yapan cam parçasının kuru otları tutuşturması sonucu çıktığı sanılan yangında ilk belirlemelere göre, 3 hektarı orman, 2 hektarı tarım arazisi kalanı ise makilik olmak üzere toplam 30 hektar alan küle döndü. Soğutma çalışmaları günün ilk ışıklarına kadar sürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.