Hava Durumu

Aydın: 'Osmangazi'yi parlatacağız'

AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu, CHP'nin Osmangazi Belediye başkan adayı Erkan Aydın oldu. Osmangazi'nin altın değerinde olduğunu vurgulayan Aydın, "Osmangazi, üzerin-deki tozlar alınmadığı için geri plana düştü. Biz yeniden parlatacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2019 07:29
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2019 07:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Aydın: 'Osmangazi'yi parlatacağız'

Haber / Ayşegül SEVER

AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları'nın bu haftaki konuğu, CHP'nin Osmangazi Belediye başkan adayı Erkan Aydın oldu. Bursa Hakimiyet Gazetesi ile AS TV editör ve yazarlarının sorularını yanıtlayan Aydın, adaylık süreci ile ilgili bilgi verdi. Adaylığının son 1 yıldır gündemde olduğunu anlatan Aydın, Bursa'nın sorunlarına hakim olduğunu belirtti. Aydın, "Adaylığımın gündeme gelmesinin en önemli etkeni bir önceki seçimde aday olmam ve oyları ciddi anlamda artırmış olmamdı. 24 Haziran'da başlayan, 16 Nisan referandumuyla yeni denilen sisteme geçilmesiyle seçimlerde ittifak mecburiyeti doğdu. Siyasetin temeli uzlaşmadır. Bursa Osmangazi'de de bir uzlaşı sağlandı ve son olarak parti meclisinin onayı ile bize verildi. Devamlı sahada olduğumuz için Bursa'nın 17 ilçesinin sorunlarına hakim olduğumuz için çok da sıkıntı çekmedik" dedi.

GERİ PLANDA KALDI

Osmangazi'nin Bursa'nın kalbi olduğunu vurgulayan Aydın, ancak hak ettiği ilgiyi görmediğini, geri plana atıldığını savunarak, "Osmangazi baktığımızda Bursa'dır. Osmangazi'nin yeteri kadar üzerindeki tozlar alınmadığı için geri plana düştü. Altın üzeri toz olunca değerini kaybetmez, yine altındır. Elimizde bir değer var. Biz bu tozu alacağız" dedi. Aydın, Osmangazi'nin turizm potansiyelinden bahsederek tarihsel değerleri gün yüzüne çıkarma-nın turist çekmek için yeterli olmadığını söyledi. Aydın, "Bursalı Kozahan'da bir pazar sabahı kahve içmeyi unutmuş. Biz bu değerin tekrar canlandırılması için çalışacağız. Türkiye'ye 2018'de turizmden 40 milyon liraya yakın para girmiş. Osmangazi'ye giren para 150 milyon TL. Ülkeye 40 milyona yakın insan girmiş, Bursa Osmangazi'ye gelen 150 bin kişi. Biz Osmangazi'nin yaşanılabilir bir kent olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

ORTAK AKIL VURGUSU

Kent yönetiminde ortak aklın önemine dikkat çeken Aydın, T2 projesinin hata olduğunu belirtti. Aydın, şöyle konuştu: "Ulaşım dediğinizde Bursa'nın kalbi Osmangazi'den geçmeden ne doğuya ne batıya gidebilirsiniz. Kuzey hattındaki T2'nin yanlış olduğunu mevcut belediye başkanı da söyledi. Hatta durdurmayı bile düşündü fakat çöpe gidecek maliyeti düşünerek devam etti. Esnaf ikiye bölündü. Karşıdan geçiş ile sağa sola yol verme işlemi bile çözülememiş. Çocukluk ha-yalimdi diye kalkıp yaparsanız olmaz. Ortak akılla yapacaksınız.
Bir insan her şeyi bilemez. Gerekli mercilere danışırsınız, uygularsınız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla bu işler yapılıyor."

DAĞ KÖYLERİNE KOOPERATİFÇİLİK

Bursa'nın dağ köylerinde yaptığı çalışmalarla sevilen Aydın, köylerde tarım ve hayvancılığın bittiğini söyledi. Kooperatifçilik ile dağ köylerinde yeniden tarım ve hayvancılığın canlanacağını belirten Aydın, "Kardeş belediye olarak alt yapısından üst yapısına kadar birçok projede yer alacağız. Dağ yöresinde yapılabilecek üç konu var. Bunlar tarım, hayvancılık ve termal turizm. Büyükorhan Cuma Pazarı yörenin hayvancılığında önemli bir bölgeydi. Geçen gün gittiğimizde ise tüccar yok, alım satım yok. Etin kilosunu 18-19 liraya veremi-yorlar. Dolayısıyla burada özellikle İzmir mo-delinde olduğu gibi kooperatifçilikle tarımı, hayvancılığı desteklemek gerekiyor. Yandaşı değil bütün üreticiyi destekleyecek modellerle başarıya ulaşılabilir.
Dört dağ ilçesinin hepsinde termal turizm potansiyeli var. Buralara yapılacak teşviklerle istihdam alanları yaratabilecek potansiyelleri gün yüzüne çıkarmalıyız" diye konuştu.

'HEP NEZAKET İÇERİSİNDE OLACAĞIZ'

Yakın zamanda AK Parti'nin Osmangazi Belediye başkan adayı ve mevcut başkan Mustafa Dündar'a yaptıkları ziyaretin detaylarını paylaşan Aydın, toplumun kavgacı siyaset değil birlik tablosu görmek istediğini söyledi. Aydın, "Sayın Mustafa Dündar sevdiğimiz, saydığımız birisi. Kişisel olarak da takdir ederim. Taşın altına elini koymuş herkese başarılar dilerim. Neticesinde bir yarışa girdik, kazanmak da var kaybetmek de. Onlar işin doğal sonucudur. Sosyal medyada paylaştığımızda gelen yorumlar olumlu. Toplum bunları istiyor. Biz de örnek olalım dedik. Sağ olsun o da nezaketli bir şekilde bizleri ağırladı. Konuştuğumuz Bursa ve Osmangazi. Memleketimiz burası. Hep bir nezaket içerisinde devam edecek bir ilişkimiz var" dedi.

'HALKIN İÇİNDEYİZ'

Vatandaşa birebir dokunmak gerektiğini söyleyen Aydın, CHP'nin ulaşılmaz yerlerde değil halkın arasında olduğunu belirtti. Aydın, "Sandıkta size seçimi kazanmanızı sağlayacak iş birebir dokunmaktır. Çat kapı ziyaretler, vatandaşlarla birebir temas kurmak halkayı kendi kendine büyütüyor. Bizim siyaset tarzımız da bu. İnsanlar kendisi gibi görüyor. Biz saraylarda, ulaşılmaz yerlerde değiliz. Amacımız bu kente hizmet etmek. Bu yolda devasa kampanyalar değil halkla birebir görüşerek çözüm üretmek" açıklamasını yaptı.

BURSA NEFES ALACAK

Osmangazi Belediyesi'nin kent meydanı projesine de değinen Aydın, Bursa'nın nefes alacağı projeleri olduğunu belirtti. Aydın, "Tam Osmangazi Belediyesi önünde 150 Milyona yakın kamulaştırma bedeli ile açıldı. 42 bin metrekarelik bir alan, o alanın betonlaşmaması bizim en büyük projemiz.
O alanın Bursa'nın simge olarak anılacağı bir yer ve altını mutlaka otopark olarak düşünüyoruz. Bursa'ya gelecek yerli yabancı herkesin ziyaret edeceği Bursa'nın nefes alacağı bir yer olacak" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.