Hava Durumu

Ayhan, öğrencilerle buluştu

İnegölspor’un Türk futboluna kazandırdığı Galatasaray ve milli takımın yıldız isimlerinden Ayhan Akman, öğrencilerle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2012 21:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2012 21:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ayhan, öğrencilerle buluştu

Galatasaray'ın 18'nci şampiyonluğunda futbola veda eden Ayhan Akman, bir kolejde düzenlenen panele konuşması olarak katıldı. Akman, öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Bir öğrencinin hayatınıdaki 18 numaranın esrarı ile alakalı sorusuna cevap veren Akman, "Milli takıma seçilirsem 18 numaralı formayı giyeceğim diye kendime söz verdim. Çok da iyi bir performans gösterdim, 18 numaralı forma bana çok şanslı geldi. Ta ki bugüne kadar 18 benim hayatımda yer aldı" dedi.

Play-off sisteminin bu sene yeni bir sistem olarak futbola dahil olduğunu kaydeden Akman, "Hiç alışık olmadığımız yeni sistemde mücadele ettik. Bu sene sonunda üst üste 6 derbi maçı oynadık. Buna alışmak çok zor. Biz de oyuncu olarak eski sistemden yanayız. Ama sonucunda şampiyonluğa ulaştık. Bu yüzden son derece memnunuz. İnşallah bu sistem devam etmez" diye konuştu.
“Jübile yapmayı düşünüyor musunuz” sorusuna ise Akman, "Bu soru bana hep soruluyor. Son dönemlerde jübile yapan oyuncu sayısı çok az. 8-10 yıl evvel Şifo Mehmet jübile yapmıştı. Ondan sonra hatırladığım yok. Tabii bana yapılırsa, çok onur duyarım. Galatasaray forması altında futbolu bıraktım, ama bu da benim için ayrı bir güzellik taşıyabilir. Yöneticiler böyle bir talepte bulunurlarsa, seve seve kabul ederim" şeklinde konuştu.


"SİYASET TEHLİKELİ BİR ZEMİN"
"Hakan Şükür'ün ardından siyasete girmeyi düşünüyor musunuz" sorusuna ise, "Hakan Şükür, Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından bir tanesi, en büyük golcüsüdür. Siyaset tehlikeli bir zemin. Futbolun içinde kalmayı düşünüyorum. Siyaseti şu etapta girmeyi düşünmüyorum. İleriki dönemlerde ne olur bilemiyorum" cevabını verdi.
Milli takım kadrosu ve 2014 Dünya Kupası ile alakalı değerlendirmelerde de bulunan yıldız oyuncu, "Türk hocaları ile başarılı olabiliriz. Bu zamana kadar yaşanan başarılar Türk hocaları ile kazanıldı. İnşallah Abdullah Avcı da başarılı olur. Ona biraz sabır göstermemiz gerekiyor. Şu anki turnuvadan güzel skorlarla döndüler. Sabır gösterirsek, onunda bu başarıları yakalayacağını düşünüyorum. Çok kaliteli ve çok genç bir takımımız var. 2014'e katılabiliriz diye ümit ediyorum. 2012 Avrupa Şampiyonası'nda İspanya'nın şampiyon olacağını düşünüyorum. Eğitim konusunda ise içimde ukde kaldı. Eğer bir ortam müsait olursa yükseköğretime gitmek isterim" dedi.
İnegölspor'da oynarken kramponlarını bile kulübün karşılamadığının altını çizen Akman, "O zamanlar az para kazanıyorduk. Genç milli takımda kazandığım para bile harcırahtı. 300-500 dolardı. Daha sondana şükürler olsun güzel paralar kazandık" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.