Hava Durumu

Azerbaycan'daki yangın söndürüldü

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün sembolleri arasında kabul edilen Haydar Aliyev Merkezi'nde sabah saatlerinde çıkan yangın söndürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2012 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2012 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Azerbaycan'daki yangın söndürüldü

Olağanüstü Haller Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yangının binanın müze bölümünün tavan kısmında çıktığı, olay yerine sevk edilen çok sayıdaki itfaiye arabası ve helikopterin yardımıyla yangının kontrol altına alınarak tamamen söndürüldüğü bildirildi.

Soğutma çalışmalarının sürdüğü yangında, binanın dış kısmının zarar gördüğü, iç kısımlarda herhangi bir hasarın oluşmadığı belirtildi.
Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı vurgulanırken, Başsavcılığın yangınla ilgili soruşturma başlattığı açıklandı.

Haydar Aliyev Merkezi
Bu yıl mayıs ayında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in de katılımıyla resmi olarak açılan Haydar Aliyev Kültür Merkezi'nin mimari projesini ünlü mimar Zaha Hadit üstlenmişti.
2 hektarlık alan üzerinde kurulu binanın yapımı beş yıl sürerken, müze, 10 bin metrekarelik kültür merkezi, bin kişilik konferans salonu, kütüphane ve medya merkezinden oluşan kapalı alanın dışında 14 hektarlık modern dış çevre düzenlemesi bulunuyor.


Haziran ayında Bakü'de düzenlenen 23. Crans Montana Forumu'nun bazı oturumları bu binada gerçekleştirilmişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.