Hava Durumu

Azerbaycan: Kim dost kim düşman!

Ürdün'ün Azerbaycan Büyükelçisi Sami Abdullah Ghosheh, Ermenistan-Azerbaycan sınırında çatışmalar yaşandığında Ermenistan'a silah gönderdikleri gerekçesiyle Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2020 09:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2020 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Azerbaycan: Kim dost kim düşman!

Azerbaycan'a yönelik saldırı girişiminde bulunan Ermenistan, 8 askeri şehit etmişti. Yaşanan bu olay sonrası dünyadan tepkiler yağarken Ürdün'den Ermenistan'a silah satışı gerçekleşti. Bunun üzerine harekete geçen Bakü yönetimi, Ürdün'ün Azerbaycan Büyükelçisi Sami Abdullah Ghoshes'i Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ghosheh'i kabul eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Araz Azimov, Ermenistan'ın saldırı gerçekleştirdiği dönemde Ürdün'ün bu ülkeye silah satmasının Azerbaycan kamuoyunda tepkiyle karşılandığını belirtti.

Büyükelçi Ghosheh de Azerbaycan'ın kaygısını anladığını, iki ülke arasındaki stratejik ilişkileri göz önünde bulundurarak sorunun giderilmesi için çaba harcayacağını kaydetti. Daha önce Sırbistan'ın da aynı dönemde Ermenistan'a silah sattığı tespit edilmiş ve Sırbistan'ın Azerbaycan'daki maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.

NE OLMUŞTU?

Ermenistan ordusu, 12 Temmuz'da sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da dahil saldırı girişiminde bulunmuş, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp vererek geri çekilmişti.

Çatışmada, Azerbaycan ordusundan biri üsteğmen dört asker hayatını kaybetmiş, dört asker yaralanmıştı. Sonraki günlerde de devam eden çatışmalarda, Azerbaycan ordusundan biri tümgeneral olmak üzere sekiz asker şehit olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.