Hava Durumu

Azerbaycan ordusundan 11 asker şehit oldu

Ermenistan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün 439 km batısındaki Tovuz'da tehlikeli bir kışkırtmaya imza attı. Ermeni askerleri havanlar ve top ateşiyle ateşkesi bir günde 70 kez ihlal etti. Önceki gün öğle saatlerinde başlayan saldırılar gece saatlerine kadar sürdü. Saldırılarda 11 Azerbaycan askeri şehit düştü. Misillemede bulunan Azerbaycan ordusu, Ermeni destek noktaları, topçu tesisleri ve askeri arazi üzerindeki askeri araçları imha etti. 30 Ermeni askeri öldü, ağır darbe yiyen Ermeni ordusu çekilmek zorunda kaldı. Yaşamını yitirenler arasında bir tümgeneralin ve bir albayın da olduğu açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2020 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2020 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Azerbaycan ordusundan 11 asker şehit oldu

Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Kerim Veliyev, Ermenistan sınırında pazar günü yeniden başlayan çatışmalar sonucunda Azerbaycan ordusunun verdiği kayıpların biri general olmak üzere 11'e yükseldiğini belirtti.

Veliyev, hayatını kaybedenler arasında Tümgeneral Polat Haşimov ve Albay Ilgar Mirzayev'in yanı sıra iki binbaşının bulunduğu bilgisini paylaştı.

BİR ALBAY BİR TÜMGENERAL ŞEHİT OLDU

zerbaycan ile Dağlık Karabağ'ı işgal eden Ermenistan arasındaki çatışma ile ilgili flaş bir açıklama yapıldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yaşanan çatışmada yaşamını yitiren Azeri askerlerin sayısının arttığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Tümgeneral Haşimov ve Albay Mirzeyev ile birlikte 5 kişi yaşamını yitirdi" dedi.

2016 yılında işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ'da Azerbaycan askerlerine saldıran, 3 günlük savaşta ağır kayıplar verip bazı bölgelerden çekilmek zorunda kalan Ermenistan, bu kez Bakü'nün 439 km batısındaki Tovuz'da tehlikeli bir provokasyona imza attı.

Azerbaycan ordusunca Ermenistan güçlerine düzenlenen karşı saldırılar havadan görüntülendi. 30'a yakın askerin öldürüldüğü karşı saldırı üzerine Ermeniler geri çekildi.

70 KEZ İHLAL ETTİLER

Ermeni askerleri zaman zaman hafif silahlarla taciz ettiği Tovuz'a önceki gün topyekün saldırdı. Ermeni silahlı kuvvetleri, ağır makineli tüfekler, el bombaları, keskin nişancı tüfekleri, 60, 82 ve 120 mm havanlar ve diğer topçu aletlerini kullanarak ateşkesi bir günde 70 kez ihlal etti. Öğle saatlerinde başlayan saldırılar gece saatlerine kadar sürdü. Saldırılarda 11 Azerbaycan askeri şehit düştü.

30 ERMENİ ASKERİ ÖLDÜ

Azerbaycan ordusu da saldırılara misli ile karşılık verdi. Top, havan ve tanklarla Ermeni destek noktaları, topçu tesisleri ve askeri arazi üzerindeki askeri araçları imha etti. Ağır darbe yiyen Ermeni askerleri geri çekilmek zorunda kaldı. Azerbaycan basınına göre karşı saldırılarda 30'a yakın Ermeni asker öldü.

GÖRÜNTÜLER YAYINLANDI

Çatışmaların başlamasının ardından Azerbaycan Savunma Bakanlığı açıklama yaptı. "Pozisyonlarımıza sızma girişiminde bulunan Ermenistan birlikleri kayıp vererek geri püskürtmüştür" denilen açıklamada Ermenistan'a misli ile karşılık verildiği ifade edildi. Açıklamada Ermenistan'ın 30'a yakın kaybı olduğu belirtilerek, cephe hattında Ermeni mevzilerinin vurulma anına ilişkin İHA görüntüleri servis edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.