Hava Durumu

Babamın polis olduğunu söylediğimde daha çok vurdular

Antalya'da Gezi Parkı eylemine katıldıkları için bir otoparkta polis tarafından feci şekilde dövülen 3 gençten biri olan Akdeniz Üniversitesi öğrenci B.Ö. yaşadıklarını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2013 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2013 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Babamın polis olduğunu söylediğimde daha çok vurdular

Antalya ’da 2 Haziran’da yapılan Gezi Parkı eylemine katılan 3 gencin Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir otoparkta çok sayıda polis tarafından dövülmesine ilişkin görüntüler basına yansımıştı. Saldırıya uğrayan gençlerden B.Ö. yaşadıklarını Sol gazetesine anlattı. “Polis çocuğu olduğumu söyleyince ‘demek polis çocuğusun’ diyerek daha çok vurdular” diyen B.Ö., otoparktan çıkarılırken polislerin çivili sopayla vurduklarını söyledi.

BABAMIN POLİS OLDUĞUNU SÖYLEYİNCE…

Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencisi B.Ö., 2 Haziran gecesi Valilik önünde yapılan eyleme katıldıklarını, polis müdahalesi üzerine Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan otoparka sığındıklarını belirtti. Polise dönük herhangi bir saldırganlık içinde bulunmadıklarını ve sadece Gezi Parkı direnişine destek vermek için eyleme katıldıklarını dile getiren B.Ö., sığındıklarını otoparkta polisin kendilerini bularak saldırmaları üzerine “benim babam da polis” dediğini ve bunun üzerine polislerin “demek polis çocuğusun” diyerek daha şiddetli vurmaya başladıklarını söyledi.

ÇİVİLİ SOPAYLA VURDULAR

Polis saldırısının görüntülerde olmayan kısmını da anlatan B.Ö., “otoparktan çıkarılırken polislerden biri elindeki çivili sopayla vurmaya başladı. Çivilerin neden olduğu yara izleri hâlâ duruyor” dedi.

GÖZALTI İŞLEMİ YAPMADILAR

Dayak yiyen diğer arkadaşı E.S.O’nun kadın polisler tarafından ayrıca dövüldüğünü belirten B.Ö., sert biçimde darp edilmelerine rağmen götürüldükleri hastanede sadece pansuman yapıldığını ancak rapor verilmediğini ifade etti. Gözaltı işleminin de yapılmadığını belirten B.Ö., polislerin “orantılı güç” kullanıldığına dair kağıdı imzalamalarını istediği ancak imza atmadıklarını ve Yeni Kapı Karakolu’nda tutulduktan sonra serbest bırakıldıklarını belirtti.

B.Ö., serbest bırakılırken polislerin “MOBESE kameralarından bir daha eylemlere katıldığını tespit edersek gözaltına alırız” diye tehdit ettiklerini aktardı. B.Ö., birlikte polis şiddetine maruz kaldığı arkadaşlarından E.S.O. ile sınıf arkadaşı olduğunu, diğer arkadaşı İ.A.’nın da yine üniversiteden arkadaşı olduğunu belirtti.

B.Ö., içinde cüzdanı, cep telefonu ve kimliği de bulunan sırt çantasının polisler tarafından alındığını ancak geri verilmediğini de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.