Hava Durumu

Babası onun için madene inmişti...Acı haber geldi

Hayrullah Baygül (27), 3 yaşındaki oğlu Enes Baygül'ün Serebral Palsi (beyin felci) hastalığının tedavi masraflarını karşılayabilmek için, Soma A.Ş,’nin Eynez Ocağı’na çalışmaya girmişti.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2015 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2015 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Babası onun için madene inmişti...Acı haber geldi
13 Mayıs'ta o büyük facia meydana geldiğinde Hayrullah Baygül de vardiyadaki işçiler arasındaydı.  Enes hastanedeydi. Eşi Zemine haberi hastanede oğlunun başındayken almış, onu doktorlara ve hemşirelere emanet edip madene koşmuştu.

Hayrullah Baygül’ün faciada hayatını kaybeden 301 işçinin arasında olduğu ortaya çıkmıştı. 24 yaşındaki talihsiz kadın bir yandan eşini kaybetmesiyle yıkılsa da tek başına hasta oğulları Enes için mücadeleye başladı. Enes’in 1000 TL’yi aşan ve devlet tarafından karşılanmayan sondasından mamasına, bezine kadarki masraflarını tamamlamakta zorlanan genç kadının sıkıntılarını  CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz meclis gündemine taşımış soru önergesi vermişti ancak tüm bunlarla ilgili harekete geçilmedi.

Facianın üzerinden bir yıl geçti, genç kadın tek başına oğlu için mücadele etti. Verilen iki soru önergesiyle ilgili harekete geçilmeden, yanıt bile gelmeden Enes bu sabah hayatını kaybetti.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.