Hava Durumu

Babuşçu'nun Keşmir projesine Cumhurbaşkanı Alvi'den destek!

Keşmir dramını, dünyaya duyurmak için kolları sıvayan AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu'ya, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi'den destek geldi. Twitter adresinden Babuşçu'yu etiketleyerek 'Kashmir is My Name' şarkısını paylaşan Alvi "Keşmir'de özgürlük kazanacak" dedi. Babuşçu'dan "Pakistan ikinci evimiz " karşılığını alan Alvi bu mesajı da retweetledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2020 20:36
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2020 20:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Babuşçu'nun Keşmir projesine Cumhurbaşkanı Alvi'den destek!

Pakistan Cumhurbaşkanı Dr. Arif Alvi, Keşmir'de yaşananları dünyaya duyurmak için AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçu'nun girişimiyle hazırlanan 'Kashmir Is My Name' adlı şarkıyı sosyal medya hesabından paylaşıp destek istedi.

Babuşçu Alvi'nin mesajına teşekkür ederek "Türk milleti olarak hep Keşmir halkıyla birlikte olacağız." ifadelerine yer verdi. Babuşçu sözlerinin devamında Pakistan "ikinci evimiz " dedi.

77 kişi bunun hakkında konuşuyor

Projeyle ilgili Anadolu Ajansına değerlendirmelerde bulunan Aziz Babuşcu, şarkının sözlerini Turgay Evren'in, müziğini ise Ali Tolga Demirtaş'ın hazırladığını aktararak, "Seslendirmesini ABD'li şarkıcı Della Miles'ın yaptığı bu projeyi ve diğer bu tarz çalışmalarımızı da aynı ekiple yapmıştık. Şimdi Doğu Türkistan ile ilgili benzer bir projeyi hazırlıyoruz. Umarım bu projemiz Keşmir'deki Müslüman halkın uğradığı zulüm işkence ve katliamlardan dünyanın haberdar olmasına bir katkı sağlamış olur." ifadelerini kullanmıştı.

"Kashmir Is My Name" şarkısı da Keşmir'de yaşananları dünyaya duyurmak adına dijital platformlarda paylaşılıyor.

Paylaşımın ardından Pakistan'ın yanı sıra uluslararası medyada da yankı bulan projeye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Babuşcu, Keşmir'in 1947'de İngiltere'nin Hindistan'dan çekilirken arkasında bıraktığı bir oyun olduğuna işaret ederek, "Nüfusunun yüzde 90'ı Müslüman olan Keşmir, Pakistan'a bağlanmak isteyince dönemin prensi Hindistan ile birleşmeye karar verdi. Mazlum Keşmir halkı buna karşı çıktı ve yüzlerce Müslüman'ın katledildiği bir süreç yaşandı." dedi.

Babuşcu, 1948'de ise Birleşmiş Milletler'in Keşmir halkının kaderini kendi tayin etmesine karar verdiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bu karar hiç uygulanamadı. Pakistan ile Hindistan arasında süre gelen savaşlarla Keşmir halkı, Hindistan zulmü altında yaşayageldi. 5 Ağustos 2019'da ise Hindistan, bölgenin özel statüsünü ortadan kaldıran bir karar aldı. Durum daha da kötüleşti. Hindistan'ın işgali altındaki Keşmir'de iletişim yok. İnsanlar evlerinde hapis. İlaca erişim yok. Hastaneler çalışmıyor. İşkence ve katliamlarla dolu bir dram yaşanıyor. Bir milletvekili, bir siyasetçi, bir Müslüman kimlik olarak bu zulme kayıtsız kalmak elbette düşünülemez. Ben öteden beri bu tür zulümlerle, mağdur olmuş coğrafyalarla hep ilgili oldum."

- "Mazlumların, sesini bir nebze de olsa duyurabiliriz hassasiyetiyle bu çalışmayı yaptık"

Daha önce de Kudüs'le ilgili benzer bir çalışmaya imza attıklarını dile getiren Babuşcu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Dünya beşten büyüktür' sözü de bu zulüm odaklarına karşı bir haykırıştı. Onunla ilgili de benzer bir çalışma yapmıştım. Bu defa Keşmir konusunda, özellikle dünyanın bu salgınla boğuştuğu bir süreçte Keşmir çok daha unutulmuş, terkedilmiş... Bu anlamda mazlumların, Müslüman kardeşlerimizin sesini bir nebze de olsa duyurabiliriz hassasiyetiyle bu çalışmayı yaptık." diye konuştu.

Aziz Babuşcu, şarkının sözlerini Turgay Evren'in, müziğini ise Ali Tolga Demirtaş'ın hazırladığını aktararak, "Seslendirmesini ABD'li şarkıcı Della Miles'ın yaptığı bu projeyi ve diğer bu tarz çalışmalarımızı da aynı ekiple yapmıştık. Şimdi Doğu Türkistan ile ilgili benzer bir projeyi hazırlıyoruz. Umarım bu projemiz Keşmir'deki Müslüman halkın uğradığı zulüm işkence ve katliamlardan dünyanın haberdar olmasına bir katkı sağlamış olur." ifadelerini kullandı.

- "Bu tarz projeleri kabul etmemin tek nedeni mazlumların yanında olmaktır"

Şarkıyı seslendiren Della Miles ise böyle bir projede yer almaktan dolayı mutluluk ve onur duyduğunu söyleyerek, "Şu anda Çin'in Doğu Türkistan'da Müslümanlara yaptığı zulmün yanı sıra dünyada zalimler tarafından mazlumlara yapılan tüm zulümler bizi her zaman çok etkiliyor. Dolayısıyla yaşanan acıları dünyaya duyurabilmek için, bize verilen bunun gibi tüm teklifleri her fırsatta değerlendiriyoruz." dedi.

Miles, şarkının kayıtları için 2 günlüğüne Muğla'daki evinden İstanbul'a geldiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Bu tarz projeleri kabul etmemin tek nedeni aslında dünyadaki tüm zalimlere karşı durarak, mazlumların yanında olmaktır. Bu duygularla İstanbul'a gelerek, kayıtlara iştirak ettim. İşin içinde zaten maddiyat gözetilmiyor. Bundan sonra Keşmir'in dışında başka projelerle de ilgili yapacağımız her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Amacım insanlara bu duyguların ne kadar değerli olduğunu her zaman anlatabilmektir."

YouTube'da ATD Productions'un hesabında yayımlanan şarkının Türkçe sözleri ise şöyle:

"Hangi hikayeyi anlatabilirim ki

Hangi acıyı burada satabilirim ki

Her günüm birbirinin hep aynı

Utançtır sadece payıma düşen

Keşmir benim adım

Tekrar ve tekrar katliam

Keşmir, ölüm benim namım

İşkence ve hiç bitmeyen zulüm

Hangi şiiri yazabilirim ki

Hangi göz yaşını anlatabilirim ki

Acı çekmektir benim tek görüntüm

Onurum içindir tüm dövüşüm

Keşmir, benim adım

Tekrar ve tekrar katliam

Keşmir, ölüm benim namım

İşkence ve hiç bitmeyen zulüm"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.