Hava Durumu

Badem 'En İyi Pul' yarışmasında

PTT, bu yıl nesli tükenmekte olan ulusal yaban hayatı temasıyla gerçekleşen 'En İyi Avrupa Pulu' yarışmasına Akdeniz foku anı pulu ile katıldı. Çizimi yapılan Akdeniz fokunun, 2006 yılında yaralı halde bulunan ve merhum işadamı Mustafa Koç'un evlat edindiği 'Badem' olduğu ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2021 08:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2021 08:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Badem 'En İyi Pul' yarışmasında

Avrupa ülkelerinin resmi posta kurumlarının katıldığı yarışma bu yıl Avrupa'nın nesli tükenmekte olan ulusal yaban hayatı temasıyla gerçekleşiyor. PTT "En İyi Avrupa Pulu" yarışmasına ülkemizi Akdeniz foku görselinin yer aldığı pulla temsil ediyor.

Ancak anma pulundaki fok, sıradan bir Akdeniz foku değil. O tüm Türkiye'nin yakından tanıdığı bir fok. 2006 yılında ölmek üzereyken bulunan, Sualtı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu (SAD-AFAG) tarafından koruma altına alınan ve merhum işadamı Mustafa Koç'un desteği ile rehabilite edilerek 2007 yılında doğaya salınan Badem.

FOTOĞRAFTAN ÇİZİM YAPILDI

PTT'nin kullandığı ölümsüz kareyi ise SAD-AFAG koordinatörü ve doğa fotoğrafçısı Cem Orkun Kıraç, Badem'in doğaya salınmasından hemen sonra çekti. Yarışmaya katılan kare Kıraç'ın fotoğrafının üzerine tasarımcı Gamze Aksoy ve bitki ressamı Hülya Korkmaz'ın çalışmasıyla son haline dönüştürüldü. Fotoğrafın ve Badem'in hikâyesini Cem Orkun Kıraç anlatıyor: "PTT, pulda benim 2007 yılında fotoğrafladığım öksüz fok Badem'i kullanmak istedi. Beni çok mutlu eden bu tercih karşısında hiçbir ücret almadan fotoğrafı verdim. Ardından fotoğrafı direkt kullanmak yerine üzerine yapılan harika bir çizimle anı pulu hazırlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.