Hava Durumu

Bahçeli'den şok Meral Akşener çıkışı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonuçları, koalisyon olasılıkları, Meclis başkanlığı seçimi ve Erdoğan - Baykal görüşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2015 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2015 09:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bahçeli'den şok Meral Akşener çıkışı!
MHP lideri Devlet Bahçeli'den, "Seçimin kaybedenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır, istifa etmesi gerekir" açıklaması geldi.

Hürriyet gazetesine değerlendirmelerde bulunan; koalisyon olasılıkları ve MHP'nin kırmızı çizgileriyle ilgili konuşan Bahçeli, "Önceliğiniz Çözüm Süreci ise bize gelmeyin..." dedi.

Meclis başkanlığı için Meral Akşener'in adının geçmesine tepki gösteren Bahçeli şunları söyledi:

"Bu şekilde söylenen isimlerden hiç hoşlanmam, ismi geçeni de devre dışı tutarım. Meral Akşener’i eğer çok sık kullanırsanız, o devre dışı kalır haberiniz olsun. 80 milletvekilimiz var, her şeyde Meral Akşener. Bu o zaman başka bir şey var burda demektir. Onun için bir Meclis açılsın..."

"BAYKAL İLE NİYE KONUŞUYOR?"

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal arasındaki görüşmeyi de yorumladı:

Seçim sonuçlarını başta Erdoğan doğru yorumlamalı. Beştepe’den çıkıp Çankaya’da 1071 rakımına gelip anayasal çerçevede kendisine şöyle bir yuva yapması lazım

"Deniz Baykal Bey ile niye konuşuyor acaba? Biraz gerilere giderek düşünmekte yarar var. AKP Genel Başkanı’nı, Başbakanlık’a doğru götüren 116 günlük sürecin mimarlarından biri olduğu şüphesi vardır Deniz Baykal’ın. Eğer Erdoğan’ın her zor gününde Türkiye’de birileri, birileri adına ona sahip çıkacaksa o zaman Recep Tayyip Erdoğan’dan başlamak lazım. Niye Deniz Baykal ile uğraşalım biz? Bunun açıklanması lazım, kimseyi suçlamıyorum. Baykal Bey çok tecrübeli bir siyasetçidir. Oktay Ekşi Bey’in (En yaşlı üye sıfatıyla Meclis açılışında başkanlık yapmıştı) Başbakan’la özel bir görüşmesi oldu mu? 

Erdoğan, engin tecrübelerinden faydalanmak için Baykal’dan önce Dolmabahçe Sarayı’nda 63’leri toplasın. Akil adamları bir araya getirsin. 116 günü izah etmeleri lazım. Bir şiir okudun, 4.5 ay cezaevinde kaldın. Giderken kahraman oldun, gelirken genel başkan oldun. Sonra Siirt’ten seçilmiş adamı istifa ettirdiniz. Bu iyiliği AKP’de kimse yapmazken Baykal bu kolaylığı niye sağladı? Bunların hepsi tartışılacaksa bir hesaplaşma ve yüzleşme süreci başlatalım...
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.