Hava Durumu

Bahçeli hayatının hatasını yaptı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP lideri Bahçeli'nin Bursa mitingindeki sözlerini eleştirerek, ''Siyaseten Bahçeli, hayatının en büyük hatasını yapmıştır'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2013 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2013 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bahçeli hayatının hatasını yaptı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arınç, bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Bursa'da düzenlenen mitingde ''vur de vuralım, öl de ölelim'' sloganlarına karşılık ''bunun da zamanı gelecek'' yanıtını verdiğini anımsatarak, bunu nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, Bahçeli'nin bu sözlerinin kendisinin de dikkatini çektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''300-500 kişinin bağırarak, 'öl de ölelim, vur de kıralım, vuralım' sözlerine 'onun da zamanı gelecektir' şeklindeki cümlesi bugüne kadar ki Sayın Bahçeli'nin ortaya koyduğu iradenin tam tersidir. Bu halkı suç işlemeye tahriktir ve teşviktir. Bu konuda savcılar ne düşünür bilmiyorum, ama siyaseten Bahçeli hayatının en büyük hatasını yapmıştır.''

Çekilme bir düzen içerisinde olacak

Arınç, çözüm sürecine ilişkin olarak da ''Çekilme süreci elbette bir düzen içerisinde gerçekleştirilecektir. Bu konuda Sayın Başbakanımızın 1999'da yaşanan olayların tekrarlanamayacağı konusunda da teminatı vardır'' dedi.

Arınç, ''Çekilme nasıl olacak, ne şekilde olacak bunlar TBMM'nin görev alanı içerisinde değil, hükümetimizin takip edeceği bir strateji içerisinde yapılacaktır'' şeklinde konuştu.

Akil adamlar konusu

Bülent Arınç, ''Akil adamlar'' konusuyla ilgili olarak da şunları söyledi:''Akil adamlar heyeti veya akil adamlar topluluğu diyebileceğimiz bir konu üzerinde Sayın Başbakanımız da bir havuz içerisinde bu konuda etkili olabilecek, birikimi olan ve karşısındaki kitleye elbette bir düşünce açıklayabilecek insanların bulunmasını arzu etmektedir.''

Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda akil adamlar komisyonunda olabilecek isimler üzerinde değerlendirme yapılıp yapılmadığı yönündeki bir soruya, ''İsimler üzerinde hiçbir görüşmemiz olmadı. Ama Bülent Arınç olarak şahsi fikrimi söyleyeyim: Gazetelerde yer alan isimlerin bir kısmını magazinleştirmek olarak görüyorum'' cevabını verdi.

İsrail'in özür dilemesi

İsrail'in özür dilemesinin Türkiye'de dış politika bakımından büyük bir başarı olduğunu dile getiren Arınç, ''Kararlılığımızın, inançlı ve samimi olmamazın kazandırdığı büyük bir başarıdır'' ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.