Hava Durumu

Bahçeli'ye Mussolini ve Hitler yanıtı

AK Parti Milletvekili Aziz Babuşçu, Erdoğan'a Mussolini ve Hitler benzetmesi yapan Bahçeli'yi eleştirdi ve "Biraz bıyıkla aynada Hitler'i görebilir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2015 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2015 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bahçeli'ye Mussolini ve Hitler yanıtı
AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşçu, MHP lideri Bahçeli için "Biraz bıyıkla aynada Hitler'i görebilir" dedi.

Babuşçu,  NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tüm muhalefet partilerinin 7 Haziran akşamından itibaren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sert eleştirilerde bulunduğunu söyleyen Babuşçu, "Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan kini ve düşmanlığı var. Erdoğan'sız bir siyaset zemini ortaya çıkarmak istiyorlar" dedi.

Erdoğan'a Mussolini ve Hitler benzetmesi yapan Bahçeli'nin eleştirinin dozunu ileriye taşıdığını belirten Babuşçu, şunları söyledi:

"Ne söylediğini kendisinin de planlamadığı bir söz süreci takip ediyor. Mussolini benzetmesi, Hitler benzetmesi ve daha önce de "Ver Bilal'i al iktidarı"ı sözlerinin sıradanlığında bir söz söyledi.

Sayın Bahçeli'ye aynaya bakmasını, aynaya baktığında karşısındaki silüette Mussolini'yi görebileceğini ifade etmek isterim. Hatta biraz bıyık da hayal ederse ve 7 Haziran akşamı '15 Kasım'da seçim var' derken o kol hareketini yaparsa bu kez da Hitler'i görebilir o silüette.

Bu nasıl bir pervasızlıktır. Nasıl bir siyasi nezaket yoksunluğudur ki sayın Cumhurbaşkanımızı; oğlunu, ki bana göre saf temiz ve pırıl pırıl bir insanı, iktidar muhakemesinin içerisine koyarak değerlendirme yapmak bana çok abes geliyor. 

Böyle olunca aynayı önermek ve oradaki suliette Mussolini ve Hitler'i göreceğini söylemek çok ucuz kalır."

"MÜMKÜN OLSA DA 25 EKİM'DE OLSA"

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), seçimin 1 Kasım'da yapılmasını öngören seçim takvimi taslağını siyasi partilere sunmasını da değerlendiren Babuşçu, söz konusu tarihin çok isabetli olduğunu söyledi.

Babuşçu, "Bana göre çok isabet olur. Seçimi bir an önce yapmak lazım. 90 günlük bir süreç var anayasada ama YSK süreyi kısaltabiliyor. Mümkün olsa da 25 Ekim'de olabilse ama 1 Kasım doğru bir tarih olur. Bu belirsiz süreci atlatmak için 1 Kasım doğru ve isabetli bir tarih. 1 Kasım yeni bir başlangıç olur bizim için" diye konuştu.

"DOĞAL LİDERİMİZ CUMHURBAŞKANI"

Babuşçu, AK Parti olağan kongresinde genel başkanlık için ikinci bir adayın çıkma ihtimaline olup olmadığına ilişkin soruya da şu yanıtı verdi:

"Kongrelerin doğası gereği bu tür konular konuşulur. Davutoğlu ikinci bir aday çıkması halinde bunu doğal karşılayacağını söyledi. Bu hareket doğal lideriyle yoluna devam edecektir. Liderlik pozisyonunu koruyan sayın Cumhurbaşkanımızdır."

HÜKÜMETİ KURMA GÖREVİNİN KILIÇDAROĞLU'NA VERİLMEMESİ

Hükümeti kurma görevinin Kılıçdaroğlu'na verilmemesinin yetki gaspı olduğu yönündeki eleştirilere de yanıt veren AK Parti Milletvekili, "Bu bir yetki gaspı falan değildir. CHP ile koalisyon görüşmeleri başladığında, Kılıçdaroğlu'nun süreci değerlendirdiği bir programı izlemiştim. Sadece Cumhurbaşkanımızı hedef alan bir değerlendirme yapmıştı. Beştepe'ye gitmeyeceğini de ifade etmişti, anayasal konumuna geri dönmesi gerektiğini ifade etmişti. Kılıçdaroğlu kendisine biçilen rolün dışında bir rol geliştiremez. 3 günlük süre kaldı. Bu sürede hükümet kurulacağını mı düşünüyorsunuz? 1 günde de kurarız gibi söylemler boş söylemler" şeklinde konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.