Hava Durumu

Bahçeşehir Koleji'nden çok özel bir seminer

Yeni eğitim sisteminin artıları ve eksileri kamuoyunda uzun süredir tartışılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2012 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2012 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bahçeşehir Koleji'nden çok özel bir seminer
Bahçeşehir Koleji ise çocukların bu sistemden psikolojik olarak nasıl etkileneceğini düzenlediği seminerde tüm yönleriyle ele aldı.  

Bahçeşehir Koleji tarafından Merinos Atatürk kongre ve kültür Merkezi'nde düzenlenen "Anne-Baba" başlıklı seminer anne-babaların ve eğitimcilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bahçeşehir Koleji tarafından anne ve babalara eğitim vermek için düzenlenen seminerde Bahçeşehir Kolejleri Rehberlik Servisi  ve Bahçeşehir Üniversitesi Kariyer Merkezi  Danışmanı Psikolog Dr. Nevin Dölek,  tarafından  "çocuğum okula başlıyor"  ve "Çocuk Gelişimi ve Ergenlik Dönemi"  başlıkları altında çok önemli bilgiler verildi. Çocukların okula 3 yaşında başlamasının bile sorun olmayacağına dikkat çeken Dr. Nevin Dölek, standart sınıflarda çocukların eğitim görmesinin ise akıncalı olacağını kaydetti. Çocuklar için zihinsel problemlerin aşılabileceğini ifade eden Dölek, oluşabilecek psikolojik sıkıntılara dikkat çekti.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Bursa Koordinatörü Mehmet Yıldız, eğitim alalında Türkiye'nin en çok tartışılan ve merak edilen konularından biri olan 4+4+4 sisteminde okula erken başlama ve çocuk psikolojisi konusunda çok verimli bir seminer düzenlediklerini söyledi.

Dr. Nevin Dölek Kimdir ? "Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden lisans, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümünden yüksek lisans derecelerini almıştır. Doktorasını Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde "Çocuklar Arasında Zorbaca Davranışlar" konulu tez çalışması ile tamamlamıştır. Bir özel okulda uzun yıllar okul psikologu olarak çalışmıştır; daha sonra 2 yıl ISTEK Vakfı Okulları Eğitim Şube Müdürü olarak görev almıştır. BAKIŞ Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi kurucusu ve yöneticilerindendir. Aile ve çift terapisi uzmanlık eğitimi almıştır. Bahçeşehir Eğitim Kurumları Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisleri için danışman olarak görev almaktadır. Ana babalar, öğretmenler, yöneticiler ve gençlere çeşitli konularda seminerler ve konferanslar vermekte ve atölye çalışmaları yapmaktadır. Türk Psikologlar Derneği, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği üyesidir. Uluslararası Okul Psikologları Derneği (ISPA)'nin yönetim kurulunda kongre koordinatörlüğü görevinde bulunmuştur. Çeşitli kitap ve dergilerde okul psikolojisi, çocuk gelişimi ve gençler üzerine makaleleri yayımlanmış olan Nevin Dölek, 2000 yılında Amerikan Okul Psikologları Derneği (NASP) , 2006 yılında ise Uluslararası Okul Psikologları Derneği (ISPA) tarafından ödül verilmiştir.
 





 


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.