Hava Durumu

Bahçıvan: Türkiye, yerli çip üretimine kavuşmalı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, pandemi nedeniyle tedariğinde sorun yaşanan ve pek çok sektörde üretimi aksatan çip konusunda aynı zamanda ciddi bir büyüme potansiyeli olduğuna dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2021 08:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2021 08:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bahçıvan: Türkiye, yerli çip üretimine kavuşmalı

İSO, çip konusunda sıkıntıları ve çözüm yollarını, düzenlediği 'Tedarik Zincirlerinde Çipler' konulu panelde ele aldı. Erdal Bahçıvan'ın ev sahipliğinde video konferans yoluyla gerçekleştirilen panele, konuk konuşmacı Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte İSO Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleri, panelistler ve çok sayıda sanayici katıldı.

Bahçıvan konuşmasında şunları söyledi:

"Geçen ocakta dünyada 40 milyar dolarlık çip satıldı. Üreticiler artan talebe yetişemiyor. ABD ve Çin arasındaki çip savaşı ve dev teknoloji firmalarının çip yatırımları da 2020'li yıllarda dünya teknoloji haritasında büyük değişime neden olacak. Türkiye olarak küresel rekabet koşullarında yaşanan bu değişimleri kenardan izleme lüksümüz yok. Ülkemiz, en kısa sürede en son teknoloji ve bilgi birikimiyle donanmış bir yerli çip üretimine kavuşmalı."

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kacır da, "Nesnelerin internetinin yaygınlaşmasıyla ihtiyaç daha da artacak. Başarıya ulaşmak için özel sektörle doğru planlama ve koordinasyon halinde hareket edelim" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.