Hava Durumu

Bakan'a büyük ayıp! Türbanını çıkarmasını istediler...

ABD Taşımacılık Güvenliği Ajansı, geçtiğimiz yıl havalimanındaki kontroller sırasında türbanını çıkarması istenen Hint asıllı Kanadalı bakandan özür diledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2018 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2018 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan'a büyük ayıp! Türbanını çıkarmasını istediler...

ABD Taşımacılık Güvenliği Ajansı, geçen yıl ABD'nin Detroit kentine bir seyahat gerçekleştiren Kanada Yenilik, Bilim ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Hint asıllı Navdeep Bains'in havalimanında üstünün arandığı esnada kendisinden türbanının çıkarılması istendiği için özür diledi.

"AYRIMCILIK" DİYEREK İSYAN ETMİŞTİ

Hint asıllı Kanadalı bakan Bains, "Yetkililer ancak diplomatik pasaportumu gösterdiğimde uçmama izin verdi. Bu yapılan çok ayrımcı bir hareketti" açıklamasında bulundu.

STANDART PROSEDÜR UYGULANMAMIŞ

Kendisinin önce metal detektörden geçirildiğini ve cihazın sinyal vermediğini belirten Bains, "Türbanımı çıkartmayı reddettiğimde, Detroit havalimanındaki güvenlik yetkilileri benden özel görüntüleme cihazına girmemi istedi. Çok ısrarcı ve zor insanlar." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan ABD Taşımacılık Güvenliği Ajansı sözcüsü, Bains'i görüntüleyen havalimanı personelinin standart prosedürü uygulamadığını söyledi.

"PİŞMANLIK DUYUYORUZ"

Kanadalı bakan Bains'e uygulanan işlemden pişmanlık duyduklarını belirten kurum sözcüsü, yaptığı açıklamada ayrıca, dini gerekçelerle "uygun olmayan türbanlarını" çıkarmak istemeyen yolcuların özel görüntüleme cihazına girmek durumunda olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.