Hava Durumu

Bakan Akar, Çavuşoğlu ve MİT Başkanı Fidan Azerbaycan'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bakü'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. Bakanlar, Aliyev'i Dağlık Karabağ anlaşması dolayısıyla tebrik etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2020 21:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2020 21:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Akar, Çavuşoğlu ve MİT Başkanı Fidan Azerbaycan'da

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen kabulde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Yukarı Karabağ'da elde edilen zafer dolayısıyla Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i tebrik etti.

Görüşmeye, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov da katıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı basın dairesinden yapılan açıklamaya göre Aliyev, görüşmeye ilişkin "Bugün kardeşim (Cumhurbaşkanı Erdoğan) ile görüşme sırasında, özellikle ateşkes kontrol merkezinde Türk-Rus ortak faaliyeti değerlendirdik. Bunun çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Bu, bölgedeki yeni işbirliği formatı. Biz her zaman, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ çatışmasında Türkiye ve Rusya'nın eşit rol almasını istedik ve bugün bunu başardık" açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.