Hava Durumu

Bakan Çavuşoğlu'ndan 8 Mart mesajı: Bu şiddeti hep birlikte bitireceğiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, 'Sevginin ve fedakarlığın simgesi tüm kadınlarımızın gününü canı gönülden kutluyorum. Bir gün değil her gün Dünya Kadınlar Günü! Kadına karşı şiddet insanlık suçudur. Bu şiddeti hep birlikte bitireceğiz' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2021 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2021 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Çavuşoğlu'ndan 8 Mart mesajı: Bu şiddeti hep birlikte bitireceğiz

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle;

Küresel salgının etkisinde geçirdiğimiz son bir yıl, kadınların toplumlara yönelik tehditlerle mücadeledeki öncü rolünü ve bu mücadelede üstlendikleri ağır yükü bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde kadınlar, başta sağlık sektöründe olmak üzere, özverili çabalarıyla salgına ve olumsuz etkilerine karşı mücadelede ön safta yer almışlardır.

İşte tam da bu nedenle, Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Birimi (UN WOMEN), 2021 Dünya Kadınlar Günü'nün temasını "Lider kadınlar: COVID-19 dünyasında eşit bir geleceğe ulaşmak" olarak belirlemiştir.

Ülkemiz bu anlayışla, salgın sırasında olduğu gibi, salgın sonrası dönemde de kadının hayatın her alanında güçlü bir konuma ulaşması ve en büyük insan hakkı ihlallerinden biri olan kadına karşı şiddetin sona erdirilmesi için güçlü politikalar izlemeye devam etmektedir.

Bakanlığım da uluslararası örgütlerin çatısı altında yürütülen ve salgının kadınlar üzerindeki etkilerine dikkat çeken girişimler ile kadının güçlendirilmesi ve eşit hakların sağlanmasına yönelik çalışmalara etkin şekilde katılmayı ve yön vermeyi sürdürmektedir.

Bu kapsamda Türkiye G20 Dönem Başkanlığı sırasında Women 20 girişiminin hayata geçirilmesini sağlamış, ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı Kadın Danışma Konseyi'nin kurulmasına öncülük etmiştir. Ülkemiz, BM'de oluşturulan "Kadın ve Kızlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi Dostlar Grubu'nun" kurucu üyesi ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in çağrısıyla BM'de kabul edilen 'Covid-19 Salgınının Kadınlar Üzerindeki Etkileri'ne ilişkin kararların ilk destekleyicileri arasında da yer almıştır. Şüphesiz bu girişim ve kararlar ülkemizin bu alanda attığı çok sayıda adımın sadece birkaç örneğini teşkil etmektedir.

Toplumumuzda ve kültürümüzde kadının sahip olduğu güçlü rol iş hayatına da yansımakta ve kadınlar her sektörde lider pozisyonlarda giderek daha fazla yer almaktadır. 66 kadın Büyükelçimiz ve 12 kadın Başkonsolosumuzun devletimizi dünyanın dört bir yanında temsil ediyor olması örnek teşkil eden bir tablodur.

Kadınların hayatın her alanında hak ettikleri konuma ulaşmasına vesile olması temennisiyle, bu anlamlı günde Nene Hatun'dan Öğretmen Aybüke Yalçın'a kadın kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, başta kadın sağlık çalışanlarımız olmak üzere, salgınla mücadelede en ön saflarda yer alan tüm kadınlara ve dünyanın dört bir köşesinde salgın koşullarında dahi görevlerini özveriyle yürüten kadın Bakanlık mensuplarımıza şükranlarımı sunuyor ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.