Hava Durumu

Bakan Çavuşoğlu: YPG çekilmezse vuracağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "YPG buradan (Münbiç) çekilmezse biz YPG'yi vuracağımızı daha önce de söyledik." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2017 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2017 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Çavuşoğlu: YPG çekilmezse vuracağız

Bakan Çavuşoğlu, TBMM Dışişleri Komisyonundaki toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Çavuşoğlu, "YPG buradan (Münbiç) çekilmezse biz YPG'yi vuracağımızı daha önce de söyledik. Tabii ki bu yeni bir şey değildir. Biz şu anda ABD ile Rakka operasyonunu nasıl gerçekleştirebiliriz ve hangi kuvvetlere nasıl destek verebiliriz? Biz de özel kuvvetler olarak, sadece ABD ve Türkiye değil, Almanya, Fransa, İngiltere gibi arazide koalisyonun içinde olan ülkeler var. Havadan nasıl destek verilebilir? Bunları görüşüyoruz." dedi.

Türkiye ile ABD'nin karşı karşıya gelme olasılığının sorulması üzerine Çavuşoğlu, böyle bir riskin olmadığını belirterek "Burası ABD'nin toprakları değil ki. ABD askerleriyle biz niye karşı karşıya gelelim." diye konuştu.

Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Buradaki amaç, Münbiç operasyonuyla buranın temizlenmesi ve gerçek sahiplerine teslim edilmesidir. Eğer ABD, YPG'yi müttefik olarak seçiyorsa onlara dokunan bana dokunur anlayışındaysa o başka ama böyle bir anlayış olmadığını biz biliyoruz. O nedenle YPG ile veya başka bir terör örgütüyle olan mücadelemiz, bizi ABD ile karşı karşıya getirmemelidir. Terör örgütlerinin yanında hiçbir müttefikimizin durmasını arzu etmeyiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.