Hava Durumu

Bakan Çelik'ten asgari ücretliyi üzecek haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, asgari ücret üzerinden alınan verginin kaldırılması konusunda bir düzenleme olmadığını, böyle bir şeyin meclisin de gündeminde bulunmadığını belirterek, "Bir yandan çalışana vermeniz gerekiyor, talep doğru taleptir.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2012 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2012 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Çelik'ten asgari ücretliyi üzecek haber

Ama bunun karşılığını dengeleyerek bunları yapmak gerekir. Hesapsızlık dönemi bizde kapandı" dedi. Bayram namazından sonra anne ve babasının elini öpüp hayır duasını alan Çelik, oluk oluk kanın aktığı Suriye'deki ateşkesin kalıcı olmasını temenni etti.

Kurban Bayramı namazını Yıldırım Beyazıt Camisi'nde kılan Bakan Faruk Çelik, asgari ücretlileri ilgilendiren açıklama yaptı. Yıllardır tartışılan "asgari ücretten vergi alınmaması" konusunda AK Parti ve muhalefet partilerinin uzlaşmasıyla konunun gündeme getirildiğini hatırlatan Bakan Çelik, "Asgari ücretten verginin kaldırılması için anayasa değişikliği gerekiyor. Bu konu TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda gündeme geldi ve 4 parti anlaştı. Ancak yasa olarak yapılan bir düzenleme yok. Şu anda asgari ücretten vergi alınmaması ilgili bir düzenleme yok. Böyle bir şey meclisin gündeminde değil. Bizim gündemimiz de şu anda yok. Konu Anayasaya girerse yasaya yansıyacak demektir. Bu konu, Anayasaya girmeli mi, girmemeli mi tartışılabilir. Böyle bir karar almış 4 siyasi parti. Biz o çerçevede karara saygı duyarız. Böyle bir şey gerçekleşirse yasalara, uygulamalara yansıması olacaktır. Anayasa değişikliği gelir mi? Biz istiyoruz ki; milli iradenin tecelligahı olan yüce mecliste yepyeni anayasa yapalım. İhtilal ürünü Anayasayı Türkiye'den kurtulalım diye çaba gösteriyoruz. O çerçevede bir uzlaşma olur da Anayasa değişirse o zaman bunların hepsi gündeme gelirse Anayasa uyum çerçevesinde birçok düzenleme yapmanız gerekir. Ama konunun asgari ücretin görüşüldüğü yer TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu"dedi.

Vergi konusu maliyeyi de çok ilgilendiriyor
Tartışmaları oldu bitti" diye lanse etmenin doğru olmadığını kaydeden Bakan Çelik, "Asgari ücretin artırılması için çaba gösteriyoruz, enflasyonun çok çok üzerinde artışlar sağlıyoruz. Bunlar doğru ama asgari ücretteki vergi konusu bir anlamda maliyeyi de çok ilgilendiriyor. Bir yandan vermeniz gerekiyor, talep doğru taleptir, meşru taleptir, olabilir ama bunun karşılığını dengeleyerek bunları yapmak gerekiyor . Hesapsızlık dönemi bizde kapandı. Bizim iktidar döneminde veriyoruz, ama karşılığını bularak veriyoruz, geleceği karatmıyoruz, geleceği aydınlatıyoruz. Milletimizin geleceğini mali açıdan aydınlatacak programları uygulamak gerekiyor" diye konuştu.

"Olumsuzlukların cereyan ettiği yerlerde çözüme dönük adımlar atılsın"
Namazdan çıktıktan sonra cami cemaatiyle bayramlaşan Çelik, anne ve babasının bayramını kutlamak için Yıldırım'daki evine geçti. Bayramın huzur içinde geçmesini temenni eden Çelik, "Huzursuzlukların olumsuzlukların yaşandığı süreçte bayram idrak ediyoruz. Bayramlar kardeşlik dostluk günleri. Kurban Bayramı vesilesiyle olumsuzlukların cereyan ettiği coğrafyalarda kalpler yumuşuyor ve çözüme dönük adımlar atılır. Suriye'de oluk oluk kan akıyor. Bayram dolayısıyla barıştan bahsediliyor umarım ve bu kalıcı barışa dönüşür. Suriye'deki olumsuzluklar bir dur denilir" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.