Hava Durumu

Bakan Dönmez: Elektik üretim rekorunu kırdık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 3 Eylül tarihinde tüm zamanların günlük elektrik üretim rekorunu kırdığımızı söyledi. Söz konusu tarihte elektrik üretimi 1 milyar 7 milyon 331 bin kilovatsaate ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2020 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2020 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Dönmez: Elektik üretim rekorunu kırdık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, günlük elektrik üretimi ve saatlik elektrik tüketiminde tüm zamanların en yüksek değerlerine 3 Eylül'de ulaşıldığını bildirdi.

"TÜRKİYE'NİN ENERJİSİ REKORLAR KIRARAK YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR"

Dönmez, Twitter hesabından günlük elektrik üretim ve tüketimine dair verileri paylaştı. Tüm zamanların günlük elektik üretim rekorunun 1 milyar kilovatsaat alışarak kırıldığını belirten Dönmez, "Üreten Türkiye'nin enerjisi rekorlar kırarak yükselmeye devam ediyor. Salgına rağmen günlük/saatlik elektrik üretiminde yeni rekorlarla Türkiye'nin enerjisine enerji kattık" ifadelerini kullandı.

ELEKTRİK ÜRETİMİ 1 MİLYAR 7 MİLYON KİLOVATSAAT OLDU

Paylaşıma göre, günlük elektrik üretiminde 1 milyar 7 milyon 331 bin kilovatsaat ile 3 Eylül'de tüm zamanların en yüksek değeri kaydedildi. Önceki rekor 2 Ağustos 2018'de 1 milyar 6 milyon 642 bin kilovatsaat ile kırılmıştı.

49 MİLYON 556 BİN KİLOVATSAAT İLE EN YÜKSEK TÜKETİM GERÇEKLEŞTİ

Saatlik elektrik tüketiminde de 49 milyon 556 bin kilovatsaat ile yine 3 Eylül'de saat 14.00'te tüm zamanların en yüksek değeri kaydedildi. Türkiye'de en yüksek talebin olduğu saatte 38 adet Keban Barajı'na denk üretim yapıldı ve aynı düzeyde elektrik tüketimi oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.