Hava Durumu

Bakan Gül, yargıda koronavirüs önlemlerini açıkladı

Adalet hizmetlerinde korona virüsüne yönelik alınacak önlemlerle ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklama yaptı. Adalet Bakanı Gül, koronavirüs tedbirleri kapsamında 60 yaş üstü hakim ve savcıların idari izinli sayılacağını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2020 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2020 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Gül, yargıda koronavirüs önlemlerini açıkladı

Bakanlıkta saat 12.00'de başlayan toplantıya Adalet Bakan Yardımcıları Uğurhan Kuş, Cengiz Öner, Zekeriya Birkan, Şaban Yılmaz, HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, HSK Birinci Daire Başkanı Halil Koç, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin de katıldı.

Bakan Gül, toplantı sonrası adliye, cezaevleri ve noterlerde korona virüsüne karşı alınacak yeni tedbirlere ilişkin açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Gül, koronavirüs tedbirleri kapsamında 60 yaş üstü hakim ve savcıların idari izinli sayılacağını bildirdi.

Gül'ü açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Cezaevlerinde şu ana kadar virüse rastlanmadı .Ertelenen duruşmalar UYAP üzerinden duyurulacak. 60 yaş üzeri tüm personelimiz hakim ve savcılar dahil idari izin yürürlüğe girmiştir. Nöbetçi noterlik uygulaması yeni bir duyuruya kadar ertelendi. Tüm adliyelerde temizlik çalışmaları titizlikle yapılmakta. Ceza infaz kurumlarına ilişkin tedbirler alınıyor.

Sağlık Bakanlığımızın tüm tavsiyelerini yerine getirmekteyiz. Kurumlara yeni girişte ön muayene yapılıyor, hastalık varsa kabul edilmiyor. Sorun olmayanlar ayrı bir bölümde tutuluyor. Bilim Kurulu'nun bir tavsiyesi daha, görüşleri ertelemiştik. Acil ve gerekli hallerde kapalı görüş yapılacak. Dışardan gelen herkese maske ve eldiven veriliyor. Hükümlü ve tutukluların sağlığı devlete emanettir. Sosyal medyada dolaşan belgeyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Denetimli serbestlik kapsamında hükümlülerin toplu olarak yaptıkları tüm faaliyet ve çalışmalar sona erdirilmiştir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.