Hava Durumu

Bakan Kasapoğlu: Yurtlarda dünyanın en güçlü altyapısı bizde

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu siyasetteki öğrenci yurdu tartışmasına dair merak edilen soruları CNN TÜRK'te yanıtlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2021 20:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2021 20:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Kasapoğlu: Yurtlarda dünyanın en güçlü altyapısı bizde

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu'nun açıklaması şu şekilde; Tokyo'da tarihte birçok ilki gerçekleştirdik. 13 madalyayı olimpiyat oyunlarında, 15'ini ise takım oyunlarında aldık. Bunların hiçbiri tesadüf değil tabi alt yapı var. 19 yıllık bir altyapı ve özveri var.

Ay Yıldız'ı orada temsil etmek, apayrı bir madalya konusu. Tokyo, geniş alana da yayılmış bir şehir. Bir maçtan diğerine koşmak bazen fiziksel anlamda da koşmayı gerektiriyordu. Baya bir kilometre yaptık.

YURT TARTIŞMASI

Yurt ihtiyacı nedir? Yurtlarımızın kapsamı kalitesi nedir? Resmi bir ortaya koyalım. Yurt altyapısı 19 yılda sessiz sedasız gerçekleşirdiği devrimlerden bir tanesi gençlere yaptığı yatırımdır. Açık ara dünyanın en güçlü, nicel ve hizmet kalitesi anlamında en güçlü alt yapı bizde. 1 milyondan fazla yurt yatak kapasitesi var. Avrupa'da kıyaslanabilir rakamları da paylaşacağım. 190 yurt sayısı varken 774'e çıkmıştır. Bu sayı her geçen gün artıyor. 182 bin yataktan 724 bine çıktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.