Hava Durumu

Bakan Koca'dan ABD Büyükelçisi'ne sert cevap!

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Türkiye'deki devlet hastanelerinin ABD ve diğer ülkelerdeki ilaç şirketlerine 2.3 milyar dolar borcu olduğunu ve borcun ödenmemesi halinde şirketlerin Türkiye'den çıkabileceğini söylemesi tepki çekti. Sağlık Bakanı Koca ise konuyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2020 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2020 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Koca'dan ABD Büyükelçisi'ne sert cevap!

Satterfield, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ile ABD Ticaret Odası tarafından düzenlenen 38'inci Amerikan-Türk Konferansı'nda, Türkiye'deki devlet hastanelerinin ABD ve diğer ülkelerdeki ilaç şirketlerine 2.3 milyar dolar borcu olduğunu söylemiş, söz konusu borcun geçen yıl 230 milyon dolar civarında olduğunu Amerikan ilaç şirketlerine olan borçların ödenmediği taktirde bu şirketlerin Türkiye piyasasından çıkabileceğini ifade etmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da yaptığı açıklamada: Bakan Koca, "İlaç ve aşı ile ilgili tüm görüşmeler tamamlanmış, ihaleleri bağlanmış ödemesi de takvime bağlanmış durumda" deyip sözü Büyükelçi'ye getirdi:

"Büyükelçi'nin yaptığı doğru değil. Tam biz ilaç şirketleri ile masaya oturduğumuz pazarlık döneminde manipülasyon yapıyor. Böyle konuşması mı gerekiyor? Bu yaptığı ahlaki değil. Bir Büyükelçi'nin böyle konuşması doğru değil. Belki sömürge ülkelerinde bunları uygulayabilir ama burası bildiği ülkelerden değil." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.