Hava Durumu

Bakan Koca: İlk gün yarın!

Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesi sürüyor. Aşılamanın hız kesmeden devam ettiği günlerde Bakan Koca Bilim Kurulu'nda kritik bilgileri paylaşmıştı. Koca, sosyal medyadan yaptığı son paylaşımda 'İlk gün yarın' diyerek çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2021 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2021 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Koca: İlk gün yarın!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Gençler, aşılanıp hayata karışalım. Randevularda yaş sınırı 18'e indi. İlk gün yarın!" ifadelerini kullandı.

18 yaşından gün almış herkes aşı randevusu alabilecek

Önceki gün Bilim Kurulu toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca, yeni yaş gruplarına aşı sırasının ne zaman geleceği ve aşılamanın kaç yaşa kadar düşürüleceği yönündeki bir soruya şu yanıtı verdi:

"Biz, özellikle şu dönemde hızla 18 yaş ve üzeri olan vatandaşımızı aşılamak istiyoruz. Bunu ne kadar erken dönemde yapabilirsek, toplumsal bağışıklığı o kadar erken dönemde sağlamış olabileceğimizi ve ülkeye giriş ihtimali olan mutasyonlara karşı da erken dönemde tedbir anlamında bir çözüm olacağına inanıyoruz. O nedenle şu an 25 yaşa kadar biliyorsunuz inmiş oldu, 25 yaş ve üzeri. Bugünden söyleyebilirim, cuma günü itibarıyla 18 yaşından gün almış bütün vatandaşlarımızı tanımlamış olacağız. Yani cuma gününden itibaren 18 yaşından gün almış herkes randevu alabilir olacak. Bizim hedefimiz, özellikle 18 yaş üstü aşılanabilir olma durumu olan, yani hastalığı geçirenleri düşürdüğümüzde nüfusun en az yüzde 70'inin, 55 milyona yakın vatandaşımızın Kurban Bayramı'na kadar en az bir doz aşılanmış olmasını sağlamak istiyoruz."

Vatandaşlardan bu süreçte hassasiyet göstererek erken dönemde aşılarını olmalarını isteyen Koca, yazın daha rahat olabilmek, bayramı bayram gibi geçirebilmek için herkesin aşılarını erken dönemde olma gayreti içinde olması gerektiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.