Hava Durumu

Bakan Koca vaka artışının yüzde 125 olduğu ili açıkladı

İstanbul'da bu hafta vaka sayısında yüzde 25 düşüşün başladığını duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'daki vaka artışının yüzde 125 olduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2020 21:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2020 21:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Koca vaka artışının yüzde 125 olduğu ili açıkladı

Corona vakalarından son günlerde artış sürerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan İstanbul'la ilgili önemli bir açıklama geldi. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

*Her hafta olduğu gibi, İl Sağlık yöneticilerimiz ve Başhekimlerimizle İstanbul'u değerlendirdik. Son bir aydaki çabalar ve tedbirlerle bu hafta vaka sayısında %25 düşüş başladı.

*Ancak hastane ve yoğun bakım yükü devam ediyor. Ara vermeden mücadeleye devam edelim.

HATAY'DA VAKA ARTIŞI YÜZDE 125

Bakan Koca, sosyal medya hesabından Adana, Hatay, Mersin, Samsun ve Kastamonu valileri, il sağlık müdürleri ve halk sağlığı başkanlarıyla toplantılar yaptığını duyurdu.

"Sırasıyla Adana, Hatay, Mersin ve Samsun yüksek risk altında" ifadelerini kullanan Bakan Koca, son haftada Hatay'da vaka artışının yüzde 125 olduğunu açıkladı.

Bakan Koca, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

* ADANA, HATAY, MERSİN, SAMSUN ve KASTAMONU Valilerimiz, il Sağlık Müdürlerimiz ve Halk Sağlığı Başkanlarımızla il toplantılarımızı tekrarladık. Sırasıyla ADANA, HATAY, MERSİN ve SAMSUN yüksek risk altında.

* Son haftada ADANA'DA vaka artışı %50, yoğun bakım doluluk oranı %79. HATAY'DA artış %125, yoğun bakım doluluk oranı %86. MERSİN'DE artış %50, yoğun bakım doluluk oranı %74. SAMSUN'DA artış %35, yoğun bakım doluluk oranı %81. KASTAMONU'DA artış %50, yoğun bakım doluluk oranı %74.

* Risk kapımızda. Alışkanlıklarımıza teslim olmayalım. Kısıtlamaları fırsata çevirelim. Tedbirlere daha sıkı uyarak sağlık çalışanlarımıza destek olalım. Mücadele birlikte kazanılır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.