Hava Durumu

Bakan Kurum'dan müteahhide sert uyarı!

Elazığ depreminin ardından şehirde devam eden dönüşüm projelerini incelemek üzere Elazığ'a giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mustafapaşa Mahallesi'ni ziyaret etti. Beraberindeki heyet ile inşaat alanında çalışmaları titizlikle denetleyen Bakan Kurum, inşaatta gördüğü eksiklikler ve hatalar nedeniyle yüklenici firmanın müteahhidi uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2020 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2020 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Kurum'dan müteahhide sert uyarı!

Bakan Kurum, Elazığ'da depremzedeler için Yazıkonak, Karşıyaka, Mustafa Paşa mahallelerinde yapımı devam eden konutlarda incelemelerde bulundu, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Sürsürü Mahallesinde de inşası süren konutlarda incelemelerde bulunduktan sonra burada açıklama yapan Bakan Kurum, 2 gün sonra ülkenin hemen hemen her yerinde normalleşme sürecine adım adım geçileceğini söyledi.

"Artık birbirimizi daha sık görebileceğiz. Esnafımız, işçimiz, şehirlerimiz daha canlı hale gelecek. Öncelikli olarak Allah'a şükrediyorum ki bugünleri ülkemize gösterdi ve bu başarılı süreçte görev yapan sağlık ordumuza, doktorlarımıza, hemşirelerimize, sağlık çalışanlarımıza, güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum." diyen Kurum, bundan sonraki süreçte de sosyal mesafeyi korumak, maske kullanmak ve temizlik kurallarına uyulması gerektiğini belirtti.

Salgın sürecinde şehir ziyaretlerini ertelemek durumunda kaldıklarını aktaran Kurum, ziyaretlerin ertelenmesi nedeniyle video konferans yöntemiyle illere defalarca bağlandıklarını kaydetti.

Kovid-19 salgını sürecinin ardından ilk ziyareti de Elazığ'a yaptıklarını belirten Kurum, şöyle devam etti:

"Elazığ'da 24 Ocak'ta bir deprem meydana gelmişti ve şehrimiz bu depremden ciddi anlamda etkilendi. O gün Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda İçişleri ve Sağlık Bakanlığımız seferber olmak suretiyle Elazığ'ımızın yaralarını sarmak için var gücümüzle gece gündüz hep birlikte çalıştık ve vatandaşımızın bu süreçten en az etkilenmesi adına atılması gereken adımları atmaya gayret gösterdik. Bu çerçevede 2 bin 23 binanın yıkımını gerçekleştirdik. 87 bin binada yaklaşık 250 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını yürüttük. Hemen hızlı bir şekilde 1500 kişilik ekibimizle hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Süratli bir şekilde vatandaşlarımızın hasar tespitleri noktasında yıkılması gereken binaların yıkımını hızlı bir şekilde gerçekleştirmiş olduk. Elazığ'da yaklaşık 19 bin 300 bağımsız bölümden oluşan konut çalışmasını başlattık ve bu çalışma gerçekten yeni Elazığ için Türkiye'ye ve dünyaya örnek gösterilebilecek. Depremin hemen ardından başlayan çalışmayla konutlar bir yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edilecek."

'İŞİNİ DÜZGÜN YAPMAYA NİYETİN YOKSA BIRAK'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mustafapaşa Mahallesi'nde yapımı süren konutlarda incelemeler yaptığı sırada gördüğü eksiklikler ve hatalar nedeniyle yüklenici firmanın müteahhidine tepki gösterdi. Müteahhide uyarılarda bulunan Kurum, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Net bir şekilde söylüyorum ki, işini düzgün yapmaya niyetin varsa buyur yap ama yapmaya niyetin yoksa şurada bırak."

Bakan Kurum, müteahhide ayrıca inşaatta kot farkı bulunan alanın tekrar yapılması talimatını da verdi. Bir inşaatta sistemi düzgün kurarak işe başlayıp, aynı şekilde devam ettirmek gerektiğini söyleyen Bakan Kurum, Elazığ'daki sürecin takipçisi olacağını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.