Hava Durumu

Bakan Şahin otizmli çocuklarla buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye'de ilk defa Bursa'da otizmli çocukların iş hayatına katılması için gerçekleştirilen korumalı işyerinin açılışını yaptı. Engelli mehter takımı ile birlikte Fetih Marşı'nı söyleyip, otizmli çocuklarla birlikte ütü yapan Bakan Şahin, “Bugün, 400 bin kişi evde bakım hizmetinden yararlanıyor. 1.2 milyon kişi sosyal devlet olma gereği devletten destek alıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2013 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2013 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Şahin otizmli çocuklarla buluştu

Bakan Şahin, Türkiye'de ilk defa otizmli çocukların iş hayatına atılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İş-Kur ve Yağmur Çocuklar Otizmli Çocukları Destekleme Derneği tarafından gerçekleştirilen Atıcılar Mahallesi'ndeki korumalı işyerinin açılışını yaptı. Ütü ve paketleme hususunda eğitim alan 23 otizmli çocuk, burada hem meslek edinecek, hem de çalışarak aile bütçesine katkı sunacak.

Tören, engelli mehter takımının gösterisiyle başladı. Mini mehter konserini, yanına oturttuğu engelli çocuklarla birlikte izleyen Bakan Şahin, "Otistik ve down sendromu olan çocukların sıkıntılarını çözme hususunda ellerinden gelini yaptıklarını anlatarak, "Biz engelli kardeşlerimizin önündeki engeli aşmak için çok önemli çalışmalar yaptık. 400 bin kişi evde bakım hizmetinden yararlanıyor. 1.2 milyon kişi bugün sosyal devlet olma gereği devletten destek alıyor. Bazı gruplar, özel ilgi istiyor. Otizm kendi içinde çok akıllı bireyleri barındırıyor. Bizim bu gücü kullanmamız lazım. Devlet olarak sizden sonra yanında olacağız. Bu sistemin alt yapısı oluşacak, kimsenin gözü arkada olmayacak" dedi.

Otizmli çocukların iş hayatına katılması için uygulanan korumalı işyerlerinin nasıl işlediğini tüm dünyadaki örneklerine bakarak incelediklerini kaydeden Bakan Şahin, "İş-Kur'la bir araya geldik. Bu engellileri çalıştırmayan işletmelere kesilen cezalardan elde edilen desteği alarak bu alt yapıyı oluşturduk. Pilot olarak Bursa’da başlayan bu proje dalga dalga tüm Türkiye'ye yayılacak. Bunu kurumsallaştırmak için korumalı işyeri hususunda yeni bir teşvik getiriyoruz. İşveren payını devlet ödeyecek ve bu tür korumalı işyerlerine pek çok kolaylıklar ve destekler sağlanacak. Bu çocuklar, kalkınmanın bir parçası olacaklar. Herkesi kucakladığımız bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. En büyük gücümüz sizsiniz, sizin gibi inanmış insanlar, kadınlar. Devlet milletle kaynaşırsa aşılmayacak hiç bir şey yoktur" diye konuştu.

Ardından Bakan Şahin açılış kurdelesini yine engelli çocuklarla birlikte kestiği korumalı işyerini gezdi. Yetkililerden bilgi alan Bakan Şahin, engelli bir çocuğun ütü yapmasını izleyerek ona yardımcı oldu. Bakanın çocuğun elini tutması dikkatlerden kaçmadı.

Daha sonra Bakan Şahin, Türkiye'nin 25 ayrı ilinden gelen korucuyu aile ve çocuklarla bir araya geldi. Bu yıl 4.'sü Bursa'da gerçekleştirilen şenlikler, 2 gün sürecek. Nilüfer iş okulu öğrencilerin işaret diliyle İstiklal Marşı'nı okumasıyla başlayan törende konuşan Bakan Şahin, korucuyu aile uygulamasının tüm Türkiye'ye yayılacağını söyledi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.