Hava Durumu

Bakan Selçuk açıkladı! "Okullar açılacak mı?"

31 Ağustos'ta açılacağı duyurulan okullardaki yeni düzene ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bilgi verdi. Selçuk, merak uyandıran okulların açılması tarihine ilişkin, ''Mevzuat gereği takvimi bugünden açıklamak zorundaydık. 31 Ağustos'ta okullar açılsın derlerse de biz buna hazırız'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2020 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2020 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Selçuk açıkladı! "Okullar açılacak mı?"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, corona virüs önlemleri kapsamında açılması planlara okullara ilişkin bilgi verdi.

Okulların açılacağı hafta ne olacağını bugünden bilemeyiz. Velilerim şundan emin olsun, öğretmenlerimizin ve çocuklarımızın güvenliği bizim için her şeyden önce. Biz 31 Ağustos'ta açılacak mı derken, bunun olmasını temenni ediyoruz.

''MEVZUAT GEREĞİ 31 AĞUSTOS DEDİK''

Mevzuat gereği takvimi bugünden açıklamak zorundaydık. 31 Ağustos'ta okullar açılsın derlerse de biz buna hazırız. Karma modele de hazırız. Biz uzaktan eğitime hazırız buna şüpheniz olmasın.

OKULLARDAKİ YENİ DÜZEN

Çocuklarımızın sağlını korumak için almamız gereken önlemler ne diye sorarak ilerliyoruz. Bizim ölçümüz çocukların sağlığını koruyarak çocukları okullara almak. Biz öğrencileri bir metrekareye sığdırmaya çalışmıyoruz. Seyreltme eğitim derler ise biz de ona göre biz çalışma yaparız.

Biz eylülde hangi tablo ile karşılaşırsak o tabloya göre hareket ederiz. İster maske deyin, temizlik malzeme, fiziksel koşullar deyin. Biz hepsine hazırız. LGS'de nasıls ınav verdiysek bunu da başarabiliriz.

ÖZEL OKULLARDA EĞİTİM NASIL OLACAK?

Özel okullarımız için, isteyen okulumuz 15 Ağustos'tan sonra yüz yüze eğitim faaliyetlerine başlarlar. Şayet koşullar uygun olursa.

ÖĞRETMEN İHTİYACI

Bizim derslerimiz seyreltilecekse öğretmenlerimizin de vereceği dersler seyreltilmiş oluyor. Çünkü senaryolardan bir tanesi; bir kısmı uzaktan bir kısmı da yüz yüze eğitim. Hibrit model bunlardan biri. Eğer öğretmenlerimizin ders saatleri de seyrelmiş olacak. Biz bu sene 40 bin öğretmen alıyoruz.

FORMASYON KALKTI

Aslında bunu geçen sene duyurmuştuk ama hukuki süreçler yeni tamama erdi. Biz bir formasyon gerekiyorsa, kim öğretmenliği kazanırsa biz bunu ücretsiz olarak vereceğiz.

Çocuklarını okula göndermek istemeyen velilere yönelik tahahhüt imzalama konusu şu an kesinleşmedi. Üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.