Hava Durumu

Bakan Soylu: Bizim rejimimiz de yolumuz da çizgimiz de belli

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İlk başta 'Rejim değişikliği yapıyor' dediler. Bugün onun ne kadar büyük bir yalan olduğunu ortaya koyunca o söylemlerinden o iddialarından tamamen vazgeçtiler. Bizim rejimimiz de yolumuz da çizgimiz de bellidir." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2017 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2017 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Soylu: Bizim rejimimiz de yolumuz da çizgimiz de belli

Soylu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Davetlilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını ileten Soylu, geçmişte Türkiye üzerinde bazı mihrakların hep çeşitli hesaplar peşinde olduğunu, bu mihrakların kardeşi kardeşe kırdırmak için elinden geleni yaptığını dile getirdi.

Soylu, her şeye rağmen bu mihrakların başarılı olamadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Yanı başımızdaki Mudanya'da pes ettiler. İmzayı attılar ama bilin ki o zihniyet asla bu hedefinden vazgeçmedi. En sonunda yıllarca büyüyüp besledikleri bir meczuba talimat verdiler. 'İplerini eline aldığın hainlere söyle, 15 Temmuz'da saldırsınlar' dediler. Allah hepinizden bu ülkenin tamamından razı olsun. Dik durdunuz, karşı koydunuz ve bu ülkeye yeniden bir Kurtuluş Savaşı, yeniden Mudanya'da Mütarekesi imzalamak zorunda kalacağınız bir hale müsaade etmediniz.''

"Bu ülke darbelerden yoruldu"

''Demek ki bizim sistemimizde bir açık var. Eğer bir ülkede 60 yıldır her 10 yılda bir darbeler oluyorsa, artık sistemi hep birlikte elden geçirmek zorundayız.'' diyen Soylu, şöyle devam etti:

''İlk başta 'Rejim değişikliği yapıyor' dediler. Bugün onun ne kadar büyük bir yalan olduğunu ortaya koyunca o söylemlerinden o iddialarından tamamen vazgeçtiler. Bizim rejimimiz de yolumuz da çizgimiz de bellidir. Bizim tek bir hedefimiz var. Cumhuriyetimizin 100. yılında hedeflerine ulaşmış ve bütün dünyaya bu cennet vatanın, Türkiye'nin, ay yıldızlı bayrağın ne olduğunu göstermiş bir Türkiye'yi dünyaya taşımak ve ayaklarının üzerinde başı göğe değecek kadar onurlu bir hale getirebilmektir.''

"Bu ülkeyi özgürlüğü için şehadetin peşinde koşanlar kurdu''

Soylu, Türkiye'nin darbelerden yorulduğunu ifade ederek, şunları dile getirdi:

''Bir gün bakıyorsunuz patron çok tartışılacak bir kararla Anayasa Mahkemesi oluyor, bir gün Yargıtay oluyor, bir gün Danıştay oluyor, bir gün ekonomik krize giriyoruz bakıyorsunuz IMF diye karşınıza bir şey çıkmış kendi ülkemizdeki alanlarımızı kısıtlıyor, bir bakıyorsunuz ki gazeteler medya patronları bizim patronlarımız oluyor. Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, milletvekilimize ayar veriyor, bu ülkenin değerlerine ayar veriyor, köylüsünü esnafını memurunu beğenmiyor. 'Bu ülkeyi biz kurduk' diye bize hava atıyor. Bu ülkeyi siz kurmadınız bu millet kurdu, ayağı çıplak insanlar kurdu, bu ülkeyi bu milletin her zaman efendisi olan köylüsü kurdu, bu ülkeyi bu milletin her zaman kendisi olan ezan, bayrak, vatan diyen, özgürlüğü için şehadetin peşinde koşanlar kurdu.''

Terör konusunda kimsenin endişe etmemesi gerektiğini, nerede olurlarsa olsunlar, teröristlerin iflahını keseceklerini dile getiren Soylu, askerin de jandarmanın da polisin de korucunun da motivasyonunun en üst noktada olduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın talimat ve direktifleri doğrultusunda, hükümet politikasını uygulamak için herkesin elinden geleni sonuna kadar yaptığını vurgulayan Soylu, "Bu bir mücadeledir. Kış mış yok. İnanınız ki Gabar Dağı dahil, Cudi dahil, yukarıda Tendürek dahil, bazen 2,5 bazen 3 metrelik karlarda, evlatlarımızın hiçbirisi çekinmeden, tüneller açarak teröristlerin peşinden gittiler. Bine yakın mağarayı sadece bu ay içerisinde ve bunların sığınaklarını tarumar ettiler." ifadelerini kullandı.

"Bugün 4 terörist daha etkisiz hale geldi"

Soylu, Lice operasyonunun yeni başladığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devam edecek. Geçen gün Mardin'deydik. Daha başka bölgelerde olacağız. Planladık tek tek gidiyoruz. 18 yıldır girilmeyen yerlere giriyoruz şu anda. Arkadaşlar bana anlatıyorlar, 'Buraya girmek istiyoruz', birileri diyormuş ki 'Gerek yok.' Bu millet kim? Şimdi içerideler. Devleti, milleti, evlatlarımızı yanıltan ve bu ülkede terörle mücadeleyi akamete uğratıp hep kafamızın karıncalı bir şeklide durmasını sağlayan birileri... Şimdi aslanlar gibi giriyorlar, sonuç ne olursa olsun. Evet 19 tane teröristi etkisiz hale getirdiler. Bugün 4 terörist daha etkisiz hale geldi. Devam edecek hiç merak etmeyin. Ne olacakmış, 'Ya seçilmiş belediye başkanı.' Evet seçilmiş belediye başkanı, korkutarak seçilmiş belediye başkanı, demokrasiyle değil. Teröre para gönderen belediye başkanı. Arabasına silah doldurup milleti birbirine kırdırabilmek için her türlü hainliği düşünebilen bir belediye başkanı. Çukur kazan bir belediye başkanı. Ne yapalım biz onlara seyirci kalalım."

"Oradaki kardeşlerimizin de onlardan sıtkı sıyrıldı"

Milletin vergilerinin artık bölgede boşa gitmediğini, güzel yatırımların, işlerin yapıldığını anlatan Soylu, suyundan kanalizasyonuna kadar, çocuklara park bahçeden otobüslere kadar önemli yatırımların hayata geçirildiğini, paraların artık Kandil'e gitmediğini ifade etti.

Soylu, toplanan vergilerin ve paraların artık vatandaşa hizmet olarak harcandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Geçen 15 Şubat'ta, sözde Apo'nun Türkiye'ye getirilişiymiş. Her yıl 40-50 bin kişi toplanıyorlardı. Şimdi toplam 300 kişi toplanabildiler Türkiye'de. Oradaki kardeşlerimizin de onlardan sıtkı sıyrıldı artık. Nefret ediyorlar. 13-14 yaşındaki kız çocuklarını dağa götürüyorlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde. Öyle bir de riyakarlar ki, güya mecliste bir araya geliyorlar, kadın haklarından bahsediyorlar. Sen hangi kadın haklarından bahsediyorsun? 13-14 yaşındaki çocukları dağa götürüp onları terör makinesi haline getirdikten sonra istediğin tacizi de yapıp, oradaki hangi kadın haklarından bahsediyorsun. Türkiye'deki kadın dernekleri bunlara niye ses çıkartmıyor? Dünyadaki insan hakları dernekleri bunlara niye ses çıkartmıyor? Hangi kadın haklarından bahsediyorlar? O çocuğun yeri dağ değildir, o çocuğun mesleği teröristlik değildir, o çocuğun yanı anasının kucağıdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.