Hava Durumu

Bakanlardan fabrika patlamasına ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya'nın Hendek ilçesinde patlama meydana gelen havai fişek fabrikasının bulunduğu bölgede incelemelerine devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2020 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2020 19:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakanlardan fabrika patlamasına ilişkin açıklama

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Hendek Yukarıçalıca mevkisindeki bir havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı. Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Hastanelerde tedavisi dvam eden 108 kişi var. 48'i taburcu oldu. 3 vatandaşımızla ilgili durum tespiti ve arama çalışmaları devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları şu şekilde;

Hemen bir durum değerlendirmesi ortaya koyduk. Söndürme çalışma tamamen sona erdi. Elde ettiğimiz sonuç şu 186 kişinin içeride olduğunu söylemiştik. Bu 86 kişiden bizim hastaneye gitmediği için tespit edemediğimiz ve şu ana kadar ulaşamadığımız toplam kişi sayısı 7. 3 kişinin akıbeti ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. 2 vatandaşımızın kimlik tespitinin yapıldığın söyledi ve böylece 7 kişilik bir kaybımız var 4'ü vefat 3'ünün de arama çalışmaların gerçekleştiriyoruz

İNCELEME YAPTILAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya'nın Hendek ilçesinde patlama meydana gelen havai fişek fabrikasının bulunduğu bölgede inceleme yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.