Hava Durumu

Bakan Soylu'dan hüzne boğan kazaya ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kırşehir'de meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili "Otobüs hava koşullarına göre hızlı gidiyordu." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2018 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2018 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Soylu'dan hüzne boğan kazaya ilişkin açıklama

Kırşehir'de bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. Kazayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Otobüs yasal hız sınırında gitmesine rağmen hava şartlarına göre hızlı" ifadelerini kullandı.

KAR VE TİPİ NEDENİYLE YOLDAN ÇIKTI

İstanbul-Tunceli seferini yapan Kazım A.'nın kullandığı 62 AR 671 plakalı yolcu otobüsü, Kırşehir-Kırıkkale kara yolu Akpınar ilçesi yakınında yoğun kar ve tipi nedeniyle yoldan çıkarak devrildi.

3 ÖLÜ, 35 YARALI

Kazada, biri çocuk 3 kişi yaşamını yitirdi, 35 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kaman ve Akpınar ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan biri daha sonra Kayseri'deki bir hastaneye sevk edildi.

EMNİYET KEMERİ VE HIZ

Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Sabaha kadar Kırşehir'de 3 vefatın olduğu kazayla tüm birimlerimizle ilgilendik." ifadelerini kullanan Soylu şu şekilde konuştu:

1-Otobüs yasal hız sınırında gitmesine rağmen(95km) yol hava şartlarına göre hızlı.

2-Yolcularımızda emniyet kemeri eksikliği.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.