Hava Durumu

Bakan Varank'tan önemli açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ''Covid-19'a yönelik ürünlere hızlıca destek vereceğiz. Bu süreçte fırsatçılık yaptığı tespit edilen firmalar, bundan sonra hiçbir şekilde bakanlığımızın desteklerinden yararlanamayacak'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2020 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2020 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Varank'tan önemli açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Covid-19 tedbirleri kapsamında KOSGEB ve TÜBİTAK desteklerine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Bakan Varank'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Yatırım teşviklerinde verdiğimiz kredi faiz desteği uygulamasına esneklik getiriyoruz. Yatırım teşviklerinden yararlananlar, bu döneme ilişkin banka ödemelerini ötelediğinde faiz veya kar payı desteğinden aynen faydalanabilecek.

''TÜBİTAK COVID-19 PORTALINI DEVREYE ALDIK''

TÜBİTAK ile girişimcilerin ve bilim insanlarımızın projelerinin hemen hayata geçmesini sağlayacak özel ve hızlı bir program hazırladık. (TÜBİTAK programı) Bugün itibarıyla çıkacağımız çağrı 2 Nisan'a kadar açık olacak, bunlar maksimum bir hafta içinde sonuçlandırılacak. Covid-19'un teşhis, tedavisinde kullanılacak ürünlere ve koruyucu ürünlere hızlıca destek vereceğiz. Yeni bir uygulama olarak geliştirdiğimiz TÜBİTAK Covid-19 Portalı'nı da bugün itibariyle devreye aldık. TÜBİTAK'a verilmesi gereken tüm proje raporlarının teslim tarihlerini 3 aya kadar erteledik, çağrılara başvuru sürelerini de uzattık.

AŞI VE İLAÇ AÇIKLAMASI

Bilim insanlarımız, 'Covid-19 platformu' koordinasyonunda aşı ve ilaç geliştirmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

FIRSATÇILARI UYARDI

Bu süreçte kamu vicdanını derinden yaralayan fırsatçıların olduğunu da maalesef görmüş olduk. Çok açık söylüyorum bu fırsatçıların canını yakacağız. Fırsatçılık yaptığı tespit edilen firmalar, bundan sonra hiçbir şekilde bakanlığımızın desteklerinden yararlanamayacak.

YERLİ SOLUNUM CİHAZI ÜRETİMİ

Türkiye'de solunum cihazı üreten firmalarımız ile katkı sağlamak isteyenleri buluşturduk, şu anda 1000 kadar solunum cihazı yerli üretilip Sağlık Bakanlığımıza hediye edilecek. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığımız 5000 bin adetlik sipariş de verdi. Türkiye'de yerli olarak zaten üretilmiş olan ama seri üretime geçmemiş olan bu cihazları hızlıca üretmek üzere yola koyulduk. Bunların seri üretimi ile teslimatını Sağlık Bakanlığımıza yapacağız.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.