Hava Durumu

Bakan Varank'tan yerli ilaç açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, corona virüse karşı aşı ve ilaç çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Varank, "Hastalığın tedavisinde kullanılan, şu anda dışarıdan ithal ettiğimiz bir ilacı yerli sentezde haziranda üretmeye başlayacağız." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2020 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2020 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Varank'tan yerli ilaç açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, corona virüse karşı aşı ve ilaç çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Varank, yurt dışından ithal edilen bir ilacın Haziran'da üretimine başlanacağını duyurdu.

Bakan Varank'ın açıklamalarından satır başları:

Yıl sonuna kadar aşı projelerimizde klinik aşamaya gelmek istiyoruz. Hastalığın tedavisinde kullanılan, şu anda dışarıdan ithal ettiğimiz bir ilacı yerli sentezde haziranda üretmeye başlayacağız. Bu bizim için oldukça sevindirici bir haber.

Yıl sonunda biz en azından insan deneyleri aşamasına geçebileceğimiz aşı modellerinin, alternatiflerinin elimizde olmasını bekliyoruz.

Bu virüsle mücadelenin en önemli ayağı sosyal mesafe. Burada artık maske hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olarak hayatımıza girecek. Maske dendiğinde insanların aklına daha önce cerrahi maske denen maskeler geliyordu. Artık bu kullanımın yaygınlaşmasıyla yıkanabilir bez maskelerin de faydalı olacağı deneylerle kanıtlanmış oldu. Bez maske konusunda ülkemizde büyük bir altyapı var. Biz şunu dedik, 'bu maskelerin bir standardı olması lazım.' Dünyada böyle bir standart yok. Firmalar üretmek istiyorsa bu standartlara göre üretecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.