Hava Durumu

Bakan Varank'tan yerli otomobil açıklaması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa Gemlik'te kurulacak yerli otomobilin fabrikasının temelinin 2020'nin ilk yarısında atılacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2020 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2020 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Varank'tan yerli otomobil açıklaması

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobille ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"SATIN ALMAK İSTEYENLER YÜZDE 89"

Yerli otomobilin beğenilme oranı, fabrika ve marka süreciyle ilgili konuşan Bakan Varank, şunları söyledi: "Vatandaşlarımızın Türkiye'nin Otomobili'ni destekleme oranı yüzde 97,6, satın almak isteyenlerin oranı yüzde 89. Fabrika için ilk hedef, Gemlik'te 2020'nin ilk yarısında temel atılıp inşaata başlanması. Tasarımlarla uyumlu, tescil edilebilecek marka için çalışmalar sürüyor, bu süreç sene içinde tamamlanacak. Ön para ödenerek ön sipariş uygulaması daha başlamadı. Bu, marka lansmanı sonrası şirketin uygulayacağı metot olacak."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı şunları da söyledi; "İlgili bakanlıklarla otomobilin şarj altyapısının kurulması için yol haritası hazırlıyoruz. Araç pazara çıktığında bu altyapı hazır olacak. 100-150 prototip üretme aşamasındayız. Bunlarla testler yapılacak. 2022 başında fabrika seri üretime başlar. Sadece TOGG için uyguluyoruz. 2035 yılına kadar 30 bin araç için, bunun dışında hiçbir firmaya garanti vermedik. Avrupa, Rusya, ABD'nin de aralarında olduğu bazı yerlerde Türkiye'nin Otomobili'nin tasarımları için tescil başvuruları yapıldı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.