Hava Durumu

Bakan Yılmaz'dan Adana'daki facia ile ilgili ilk açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adana'nın Aladağ ilçesindeki bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2016 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 23:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Yılmaz'dan Adana'daki facia ile ilgili ilk açıklama
TBMM Genel Kurulunda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı görüşülüyor. 

Görüşmeler sırasında söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin bilgi verilmesini talep etti. 

Bunun üzerine açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Bize gelen rakamlara göre, burası Adana'da Özel Aladağ Ortaöğretim Yurdu, bir özel yurt tarafından işletiliyor. Kontenjanı 54, ancak kalan 31 kişi. Şu an 17 kişi hafif yaralı olarak hastanelerde. 11 kişinin de hayatını kaybettiği şeklinde bir bilgi ulaştı. Ama teyit edilmemiş bir bilgidir." dedi. 

Yılmaz, yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi. 

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan da yaşamını yitirenlere rahmet dileğinde bulunarak, "Umut ediyor ve diliyoruz ki bu sayı çok fazla yükselmez. Sayının az olmasını umut ediyoruz. Ailelerine de başsağlığı ve sabır diliyoruz." diye konuştu. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.