Hava Durumu

Bakandan 'kentsel dönüşüm' açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı. Kentsel dönüşümle 442 bin riskli yapı yıkıldığını ifade eden Kurum, "Kentsel dönüşüm için 8 milyar 528 milyon TL kaynak kullanıldı ve 3 milyar 38 milyon TL kira yardımı yapıldı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2018 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2018 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakandan 'kentsel dönüşüm' açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu.

Kurum'un açıklamalarından öne çıkar satır başları şu şekilde:

- Kanal İstanbul Projesi'nde yatay mimari esas alınacak; insan ölçeğinde, kadim değerlerini koruyan çevre dostu ve aynı zamanda afet riskini bertaraf eden sağlıklı ve güvenli yaşam alanları planlanacaktır.

- Ülke genelinde 592 bin adet konut ve iş yerini 'riskli yapı' statüsünde yeniliyoruz. Bunlardan 442 bin adet bağımsız bölümün yıkımı sağlanmış ve inşaatlarına başlanmıştır

- Hazineye ait tarım arazilerinin satışında 57 bin hak sahibini tapularına kavuşturduk. Bu kapsamda toplam 45 bin adet araziyi 782 milyon lira bedel üzerinden sattık ve 267 milyon lirasının tahsilini bugün itibarıyla yapmış durumdayız.

- Kentsel dönüşüm için 8 milyar 528 milyon TL kaynak kullanıldı ve 3 milyar 38 milyon TL kira yardımı yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kaş'taki yapılara ilişkin "2018 yılından sonra yapılan ne kadar yapı varsa tespitlerini yapacağız. Bunların yıkımlarını süreç içinde gerçekleştireceğiz" dedi.

Kaş'ta kaçak yapılara ilişkin soruya Kurum, "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz harekete geçti. Rehberlik Teftiş Kurulu Başkanlığımız sahadalar. 2018 yılından sonra yapılan ne kadar yapı varsa tespitlerini yapacağız. Bunların yıkımlarını süreç içinde gerçekleştireceğiz" yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.