Hava Durumu

Bakanlara hain tuzak!

Silvan ve Ambar barajları ile Silvan Sulama Tüneli'nin temel atma törenine katılan 4 bakanın geçeceği yolda 20 kilogramlık patlayıcı bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2012 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2012 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakanlara hain tuzak!
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, 4 Mayıs'ta gerçekleştirilen Silvan Barajı temel atma törenine katılan bakanlar Mehdi Eker, Cevdet Yılmaz, Mehmet Şimşek ve Veysel Eroğlu'nun geçeceği yola önceden konulmuş patlayıcı madde bulunarak imha edildi. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Silvan Barajı'nın temel atma gününü kana bulayacak 20 kilogram alüminyum nitrat ihtiva eden güçlü ve özel yapım patlayıcı, Yeniköy yolundaki menfezde tespit edildi. 25 metre uzunluğunda çiftli kablo sistem düzenekli ve el yapımı olduğu değerlendirilen patlayıcı, bomba imha uzmanlarınca etkisiz hale getirildi. Patlayıcının silindir şeklinde boya tenekesine sıkıştırılmış güçlü ve özel yapım patlayıcı olduğunu aktaran Diyarbakır Valisi  Mustafa Toprak, özel yapım patlayıcı döşenerek tasarlanan saldırının, bakanların havayolunu kullanması nedeniyle boşa çıkarıldığını bildirdi.

"BARIŞI SABOTE EDİYORLAR"


Terör örgütünün, adeta bir barış projesi olan Silvan Barajı'nın inşaatını sabote etmeye ve temel atma törenine katılacak bakan ve katılımcılara yönelik olduğu değerlendirilen saldırı girişiminin, alınan istihbarat sonucunda etkisiz hale getirildiğini kaydeden Toprak,  baraj inşaatında daha önce iş makinelerinin yakılarak 3 işçinin kaçırıldığını hatırlattı. Saldırı planıyla terör örgütünün çirkin yüzünün tüm açıklığıyla bir kez daha ortaya çıktığını kaydeden Toprak, "Devletimizin, vatandaşlarımızın huzurunu, mutluluğunu, geleceklerini güzel kılmak adına her zaman ve ortamda istihdam sağlayacak, iş ve aş yaratma ile ekonomik ve sosyal çalışmalarımıza ve insanlarımızın refah düzeyini artıracak projelere devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.